Plein Open goes Bazart verhuist naar het Paard Plein Open goes Bazart verhuist naar het Paard

Weersverwachtingen te slecht voor een festival op het Spui

Plein Open goes Bazart verhuist naar het Paard

Weersverwachtingen te slecht voor een festival op het Spui

Vanwege de slechte weerverwachtingen aankomende zaterdag is het festival Plein Open goes Bazart verplaatst naar het Paard van Troje. De voorspellingen geven naast de heftige wind (windkracht zeven of hoger met zware windstoten) ook de gehele dag regen aan. Op Plein Open goes Bazart staan onder andere Monomyth, Rats on Rafts, Alkaloid en Iconoclast. De grote en kleine zaal van het Paard van Troje zullen de twee podia op het Spui nu vervangen. Het buitenfestival wordt dus een binnenfestival.

'Er is windkracht zeven of hoger voorspeld,' zegt Joris van der Poel van het Haags Pop Centrum, 'dan ligt straks het hoofdpodium boven op het stadhuis. Dat willen we niet hebben.' Volgens de weersverwachtingen gaat het zaterdag ook de gehele dag regenen. Het Plein Open festival ging vorig jaar ook al niet door vanwege de bouwplannen op het Spui, dit jaar wordt er een herstart gemaakt onder een nieuwe naam Plein Open goes Bazart. Het festival wil dit jaar terug naar zijn roots gaan, de programmering is gericht op lokale 'underground' bandjes. Het Antilounge podium zal zich aankomende zaterdag in de kleine zaal van het Paard van Troje bevinden, hier staan bands als Alkaloid, Sumi en Bimbo Electrico. Op het hoofdpodium (zaterdag in de Grote Zaal) staan acts als Monomyth, The Blues Junkies, Nisse Bodil en Rats on Rafts.

Het Paard van Troje was, ondanks hun zomerstop, bereid de deuren van de Grote en Kleine zaal te openen voor Plein Open Goes Bazart. Het programma zal twee uur naar voren worden verplaatst zodat de eerste act om 15.00 uur begint in plaats van 13:00 uur. De Haagse gitaarband Monomyth zal rond 23.45 het festival afsluiten. Het Paard van Troje zal worden omgetoverd tot een volwaardig festivalterrein waar naast de geprogrammeerde acts de festival catering van Junkfood voor de bezoekers beschikbaar zal zijn.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag