Ready To Play met Tour Twenty Seven naar Utrecht Ready To Play met Tour Twenty Seven naar Utrecht

Nieuwe bandwedstrijd met bands uit Utrecht en Den Haag

, Redactie 3voor12 Den Haag

Ready To Play met Tour Twenty Seven naar Utrecht

Nieuwe bandwedstrijd met bands uit Utrecht en Den Haag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse bandcoachingorganisatie Ready To Play organiseert, samen met poppodium De Helling in Utrecht, op zaterdag 7 februari een nieuwe bandwedstrijd; Tour Twenty Seven. Dit is meteen de aftrap voor een nieuw traject waarmee Ready To Play “jong eigenzinnig talent de kans wil geven in aanraking te komen met het professionele popcircuit en zich te laten zien op de poppodia van Nederland. Aan de wedstrijd doen zowel bands uit Den Haag als uit Utrecht mee.

Tour Twenty Seven is een verwijzing naar de zogenaamde club van 27 en een hommage aan veel te jong gestorven muzikanten in de rockmuziek zoals Jimi Hendrix, Kurt Cubain, Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Amy Winehouse en Robert Johnson. “Huidige muzikanten hebben veel muziek en inspiratie te danken aan deze historische figuren en wij willen graag een steentje bijdragen om de wortels van deze iconen te laten voortleven”, aldus Ready To Play.
 
Ready To Play wil met Tour Twent Seven potentievolle lokale bands helpen in andere steden te spelen. “Ondanks de snelle sociale media blijkt de circulatie van optredens voor veel talentvolle muzikanten plaatselijk begrensd te blijven. Wij leggen de loper uit, maar de bands zullen zich zelf moeten profileren.” Na een aanmeldingsprocedure zijn er negen acts geselecteerd die in De Helling publiek en jury moeten overtuigen. Uit Den Haag zijn dat Replayced, Death By Oxygen, The Hague Idiots en Junkie and the Halo. Uit Utrecht komen de bands The Ame, The Youngest Brother, Brothers on the Edge, Act1 en Sailing to Suez. De bands zullen, naast hun eigen werk, een bewerking van een song van een veel te jong overleden betekenisvol icoon (club 27) uit de popgeschiedenis vertolken, in een muzikaal jasje dat past bij de identiteit van de deelnemende band.
 
Tour Twenty Seven
Zaterdag 7 februari @ De Helling
Aanvang: 19.30 uur / Entree: 7,50 euro
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag