Nieuw album Smutfish uit in februari Nieuw album Smutfish uit in februari

Presentatie op zaterdag 7 februari in Paard van Troje

, Redactie 3voor12 Den Haag

Nieuw album Smutfish uit in februari

Presentatie op zaterdag 7 februari in Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse band Smutfish brengt in februari het nieuwe, derde album uit. De officiële presentatie van ‘Trouble’ vindt plaats in Paard van Troje op zaterdag 7 februari. Het album wordt op 6 februari uitgebracht bij Excelsior Recordings op cd en vinyl. Tevens verschijnt er een boek waarin alle liedjes in 300 tekeningen van frontman Melle de Boer uitgebeeld worden.

Smutfish wordt in 2003 opgericht door singer-songwriter Melle de Boer (zang/gitaar), gitarist Dick Zuilhof, (contra)bassist Rob Lagendijk en drummer Bert Fonderie. In 2004 verschijnt debuutalbum ‘Lawnmower Mind’, in 2006 gevolgd door ‘Through A Slightly Open Door’, inmiddels met Sean de Vries achter het drumstel. De band stond op festivals als Noorderslag, South by Southwest in Texas, Popkomm in Berlijn, Crossing Border en de Haagse KoninginneNach. Eind 2007 wordt de naam veranderd in John Dear Mowing Club waarmee de albums 'John Dear Mowing Club' (2007) en 'Melleville' (2010) worden uitgebracht. Anno 2015 bestaat de band uit Dick Zuilhof (gitaar), Janneke Nijhuijs (bas) en Thijs van Teijlingen (drums).
 
Het nieuwe album ‘Trouble’ is opgenomen in het atelier van Melle de Boer, in een oud schoolgebouw, onder leiding van Frans Hagenaars. De muziek van Smutfish heeft  “een hele oude, op Americana leest geschoeide ziel”. Niet alleen qua klank of kleur, maar ook vanwege de verhalen die Melle de Boer in z'n liederen vertelt. Verhalen die ook letterlijk verbeeld worden, in cartoon-achtige tekeningen. Die tekeningen zullen in boekvorm in een zeer beperkte oplage los van het album verschijnen en de muziek van Smutfish live gaan ondersteunen. Tijdens de tour worden dan ook verschillende filmhuizen en -theaters aangedaan. Beluister hieronder alvast één van de nummers van 'Trouble'.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag