Haagse rockband Rosie bestaat 35 jaar Haagse rockband Rosie bestaat 35 jaar

“Op één na oudste band van Den Haag” viert jubileum

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse rockband Rosie bestaat 35 jaar

“Op één na oudste band van Den Haag” viert jubileum

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse rockband Rosie draait in 2015 alweer 35 jaar mee in de Nederlandse rockscene en is daarmee een van de oudste bands van Den Haag. Om het jubileum te vieren volgt er later dit jaar een uitgebreide tour, wordt er een live album opgenomen en worden de fans getrakteerd op (oude) fragmenten, bijzondere feitjes en andere leuke extra’s.

Hoewel het niet met honderd procent zekerheid te zeggen is, heeft de vijfkoppige band het sterke vermoeden dat Rosie de op één na oudste nog actieve rockband van Den Haag is. Na Golden Earring natuurlijk. En wie zijn wij om dat tegen te spreken? De band is in 1980 opgericht door zanger Arjen Thielsch. Met het overlijden van Thielsch in 2009 zit er echter geen enkel oorspronkelijk bandlid meer in Rosie. De huidige bezetting van Rosie is Hans Philipsen (zang), Arjen Petri (gitaar), Lennard van der Ark (gitaar), Coen Petri (bas) en Willem Schenkeveld (drums). Het concept van Rosie is echter altijd ongewijzigd gebleven; het maken en spelen van nummers die AC/DC is “vergeten te schrijven”.
 
Rosie bracht tot nu toe zeven albums en ep’s uit. Het meest recente album ‘Back Again’ werd januari 2014 gepresenteerd in de SuperMarkt en is de eerste release sinds het overlijden van Thielsch. Andere releases zijn onder andere ‘Live To Ride’, ‘Rolling Volts’ en ‘What The Fuck Let’s Rock’. De band was te zien op festivals als Lentepop, Dijkrock, Zeeheldenfestival, Vlietpop, Plein Open, Kaderock, Haagse KoninginneNach en Westerpop. Speciaal voor het 35-jarig bestaan wil Rosie dit jaar, door middel van crowdfunding, een live-album opnemen.
 
Op 7 februari is Rosie live te aanschouwen in Thom's Inn aan de Thomsonlaan. 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag