Haagse YouBox Top 5 (week 8) Haagse YouBox Top 5 (week 8)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 8)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Vuigtuig - 'Truckers'
Vorige week kwam de nieuwe single 'Truckers' van Vuigtuig uit en vrijdagnacht was de band te horen op 3FM. Het is de tweede single van het aankomende debuutalbum van de Nederlandstalige band. 'Pek & Veren' wordt op 13 maart gepresenteerd in de Zwarte Ruiter. De nieuwe single komt deze week nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5.

2. Causes - 'Teach me how to dance with you'
Hoewel de single 'Teach me how to dance with you' van de deels Haagse band Causes al een tijd uit is, staat het de afgelopen weken weer volop in de aandacht. De band was te zien in De Wereld Draait Door en de single werd verkozen tot Alarmschijf op Radio 538. Een nummer 1-positie in de Haagse YouBox Top 5 was het gevolg, maar deze week zakt de band naar nummer 2. Tijdens Crossing Border namen we ook nog een sessie op met de frontman van Causes.

3. Orange Grove - 'Easy love'
De deels Haagse reggaeband Orange Grove laat weer van zich horen. Met de single ‘Easy love’ is de band weer helemaal terug en dit lijkt nog maar het begin. De band werkte met producer Bas van Wageningen (Homebass) aan nieuw werk, waarvan 'Easy love' het eerste resultaat is. De band blijft deze week staan op nummer 3.

4. Bells of Youth - 'Shoot'
De deels Haagse band Bells of Youth komt deze week nieuw binnen op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5 met een alweer wat oudere single; 'Shoot'. Het nummer is afkomstig van debuutalbum 'BoY' en was zo'n acht maanden geleden de tweede single daarvan afkomstig.

5. The Indien - 'Done'
'Done' is de nieuwe single van The Indien waarvan onlangs de videoclip in première ging. De Haagse band was voor meerdere optredens in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag en dat maakte veel mensen nieuwsgierig naar deze nog nieuwe band. 'Done' is afkomstig van de onlangs verschenen EP 'Cologne' en zakt deze week één plekje naar nummer 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag