Haagse YouBox Top 5 (week 18)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Cavern - 'Hey you'
Na slechts 1 week op de nummer 2 te hebben moeten vertoeven, is The Cavern deze week weer terug op de hoogste positie in de Haagse YouBox Top 5. Eergisteren werd bekend gemaakt dat The Cavern is geselecteerd voor de Popronde van 2015. Daarmee maakt de band deel uit van het rondreizend festival wat dit jaar 40 steden gaat aandoen. The Cavern presenteerde een paar weken terug haar titelloze debuut-EP in De Zwarte Ruiter aan de Grote Markt in Den Haag. Kort daarna won de band de derde voorronde van Global Battle of the Bands. De EP telt vijf nummers, waarvan 'Hey you' ook is voorzien van een videoclip. 

2. Organisms - 'Para op de after'
Ondertussen druk bezig met het opnemen van hun nieuwe album, is het eerste voorproefje van hun 26 juni te verschijnen album 'Dag nacht' veelbelovend. De clip van 'Para op de after' verraadt de nieuwe Nederlandstalige koers die het Haags/Rotterdamse kwartet voor zichzelf heeft uitgestippeld. Hun keiharde livereputatie blijft met hun nieuwe werk gehandhaafd en is op 1 mei te bewonderen geweest in 330 tijdens het Rewire festival. Deze week stijgt Organisms door naar de tweede plaats in de Haagse YouBox Top 5.

3. WOOT - 'Don't you'
Na ruim een jaar stilte is de Haagse band WOOT terug met een nieuwe single en een nieuw geluid. De videoclip van 'Don't you', gemaakt door Regime & Danny Akker, kwam onlangs uit. Inmiddels is de single opgepikt door 3FM en is het stijlvolle drietal te gast geweest bij Roosmarijn Reijmer. Eind mei is de band te zien op Sniester. Deze week blijft WOOT staan op nummer 3.

4. Piñata - 'She's above my head'
De eerste zonnige dagen zijn achter de rug, dus de opmaat naar de zomer is ingezet. Piñata helpt de zomer een beetje op gang met de nieuwe zomerse single ‘She’s above my head’. Het nummer is afkomstig van het vorig jaar oktober gepresenteerde debuutalbum ‘Droppin’ the Candy’. De band is de komende tijd onder andere te zien op het Bevrijdingsfestival in Den Haag en Wageningen, maar ook in Duitsland tijdens het EK-City Surf in München. Deze week zakt de band naar de vierde plaats.
De videoclip van 'She's above my head' vind je hier.

5. Splendid - 'NaNaNa'
Zaterdag 11 april presenteerde de Haagse reggaeband Splendid zijn nieuwe album 'The Good Life' in een uitverkochte grote zaal van Paard van Troje. Onlangs kwam ook de nieuwe, inmiddels derde single van het album uit. 'NaNaNa' stond meteen hoog in de Haagse YouBox Top 5 waaronder vier weken achter elkaar op nummer 1! Deze week staat Splendid nog nét in de Top 5, als hekkensluier.  

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.