Haagse YouBox Top 5 (week 16) Haagse YouBox Top 5 (week 16)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 16)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Cavern - 'Hey you'
Vorige week presenteerde The Cavern zijn titelloze debuut-EP in De Zwarte Ruiter aan de Grote Markt in Den Haag en vandaag wint de band de derde voorronde van Global Battle of the Bands. De EP telt vijf nummers, waarvan 'Hey you' ook is voorzien van een videoclip. Het nummer was vorige week de hoogste nieuwe binnenkomer en deze week is het nummer gestegen naar de nummer 1 positie in de Haagse YouBox Top 5.

2. WOOT - 'Don't you'
Na ruim een jaar stilte is de Haagse band WOOT terug met een nieuwe single en een nieuw geluid. De videoclip van 'Don't you', gemaakt door Regime & Danny Akker, kwam onlangs uit en de single is al opgepikt door 3FM. Eind mei is de band te zien op Sniester. Deze week blijft de band staan op nummer 2.

3. Splendid - 'NaNaNa'
Zaterdag 11 april presenteerde de Haagse reggaeband Splendid zijn nieuwe album 'The Good Life' in een uitverkochte grote zaal van Paard van Troje. Onlangs kwam ook de nieuwe, inmiddels derde single van het album uit. 'NaNaNa' stond meteen hoog in de Haagse YouBox Top 5 en bleef vier weken achtereenvolgens op nummer 1 staan. Deze week zakt de band helaas naar de derde plek.

4. Kern Koppen - 'Donderwolk'
De videoclip is al een paar weken uit, maar pas vorige week kwam de clip nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5; 'Donderwolk' van Kern Koppen. Het is de afsluiter van het 'Vier Seizoen van Kern Koppen' project en meteen ook het afscheid van Tom Giles bij Kern Koppen. Guus en Frank van der Steen gaan zonder Tom verder. Het slotakkoord kon bijna niet mooier, want 'Donderwolk' is een pareltje geworden. Deze week wederom op nummer 4.

5. De Kraaien - 'Ik wil met je sexen'
De nieuwe videoclip van De Kraaien stormde een aantal weken geleden de Haagse YouBox Top 5 binnen. 'Ik wil met je sexen' is de na bijna twee jaar de nieuwe single van de Haagse groep. De videoclip is gemaakt door het Haagse Starsquid en stond meteen drie weken op nummer 1, maar ook deze week staat de clip op nummer 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag