Vacature: Coördinator / Hoofdredacteur 3voor12 Den Haag en Haagse Popserver Vacature: Coördinator / Hoofdredacteur 3voor12 Den Haag en Haagse Popserver

Vacature per 1 mei 2015

, Redactie 3voor12 Den Haag

Vacature: Coördinator / Hoofdredacteur 3voor12 Den Haag en Haagse Popserver

Vacature per 1 mei 2015

Redactie 3voor12 Den Haag ,

HPC zoekt per 1 mei 2015 een coördinator / hoofdredacteur (M/V) 3voor12 Den Haag en Haagse Popserver. Het gaat om een functie van 28 uur per week.

HPC
Het HPC (Haags Pop Centrum) is al 30 jaar dé organisatie voor popmuzikanten uit de Haagse regio ongeacht stijl, niveau en afkomst. De belangrijkste doelstelling daarbij is het bevorderen van popmuziek in Den Haag en het bevorderen van Haagse popmuziek. Het HPC biedt verschillende faciliteiten en diensten aan voor popmuzikanten zoals oefenruimten, festivals, projecten, educatie, coaching en advies. Om de popmuzikanten in Den Haag een platform te geven, heeft het HPC een aantal mediaprojecten opgezet waaronder 3voor12 Den Haag en de Haagse Popserver. Daarnaast is er het wekelijkse radioprogramma Stork On Air op Den Haag FM.
 
Wat houdt de functie in?
Per 1 mei 2015 zoeken wij een bevlogen en kundige popmuziekfanaat die de coördinatie van 3voor12 Den haag en de Haagse Popserver op zich neemt. Ten eerste ben je hoofdredacteur van de websites 3voor12 Den Haag en de Haagse Popserver. 3voor12 Den Haag is de lokale versie van hét cross mediale muziekplatform van de VPRO, dat in tekst en beeld laat zien wat er in deze bruisende regio op muziekgebied gebeurt. De focus ligt daarbij op lokale artiesten en evenementen, maar ook de grote festivals van internationale allure worden altijd met veel plezier meegepakt. De Haagse Popserver is dé database voor alles over de Haagse popmuziek met informatie over artiesten, de Haagse Popagenda en audio en video materiaal. Je primaire verantwoordelijkheid als hoofdredacteur is het uitzetten en bewaken van de redactionele koers en het bewaken van de kwaliteit van de content en activiteiten die zowel on- als offline gerealiseerd worden voor 3voor12 Den Haag en de Haagse Popserver. Daarnaast ben je als betaalde kracht het directe aanspreekpunt en voer je de coördinatie over het grote team van vrijwilligers dat 3voor12 Den Haag rijk is. Het onderhouden van samenwerkingsverbanden met andere partijen in de stad en de nabije omgeving, waarbij je let op de zichtbaarheid en een eigen rol en identiteit van 3voor12 Den Haag, is een belangrijk onderdeel van het werk. Je onderhoudt ook de contacten richting de landelijke 3voor12 / VPRO.
 
Wat hebben we nodig?
Een enthousiaste en flexibele inspirerende popmuziekliefhebber, die
- minimaal HBO werk- en denkniveau heeft
- grote affiniteit heeft met (Haagse) popmuziek
- de redactionele koers kan uitzetten en bewaken
- een journalistieke of management achtergrond heeft met bij voorkeur recente praktijkervaring
- goede communicatieve en sociale eigenschappen bezit en dus een uitstekend netwerker is
- een vlotte pen in de vingers heeft en het liefst ook grafisch onderlegd is
- een teamspeler is die het beste uit de redactie/vrijwilligers weet te halen
- stressbestendig is en kan functioneren onder tijdsdruk
- probleemoplossende capaciteiten bezit en stevig in de schoenen staat
- geen 9 tot 5 mentaliteit bezit en flexibel is ingesteld
- een proactieve houding heeft en resultaatgericht te werk gaat
- zorgvuldig en zelfstandig kan werken
- handig is met CMS-systemen (dit is essentieel) en verder goed om kan gaan met de bekende computerprogramma’s (Word, Excel, Photoshop, e.d.).
 
Wat bieden wij?
Een boeiende, uitdagende en afwisselende baan bij een gerenommeerde popinstelling, waarbij onze toekomstige collega volop zijn of haar creativiteit kwijt kan en affiniteit met de popcultuur volledig tot recht komt aan het hoofd van de websites 3voor12 Den Haag en de Haagse Popserver. In eerste instantie gaan we voor een jaarcontract met een proeftijd van twee maanden. Salaris en arbeidsvoorwaarden in overleg. HPC heeft een Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR).
 
Interesse?
E-mail dan vóór 16 maart een motivatiebrief en CV  t.a.v. Rob Vondracek, directeur van HPC naar rob@haagspopcentrum.nl. Voor vragen over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Rob Vondracek (via telefoonnummer 088 - 024 1420 / 06 - 141 50 985) of mailen naar rob@haagspopcentrum.nl.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag