Hoofdredacteur Remco van der Ham stopt bij 3voor12 Den Haag Hoofdredacteur Remco van der Ham stopt bij 3voor12 Den Haag

Vacature nu online

, Redactie 3voor12 Den Haag

Hoofdredacteur Remco van der Ham stopt bij 3voor12 Den Haag

Vacature nu online

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na ruim acht jaar neemt hoofdredacteur Remco van der Ham afscheid van 3voor12 Den Haag, de lokale afdeling van het landelijke muziekplatform van de VPRO. Van der Ham kwam begin 2006 in dienst bij het Haags Pop Centrum (HPC) waar hij eind dat jaar het hoofdredactionele stokje overnam van Cok Jouvenaar. Nu, ruim acht jaar later, neemt hij afscheid van 3voor12 Den Haag om zich op een nieuwe uitdaging te storten.

Remco kijkt met veel plezier terug op de afgelopen acht jaar. “Ik ben heel dankbaar voor alle ervaring en kennis die ik op heb kunnen doen bij het Haags Pop Centrum en 3voor12 Den Haag. Ik heb heel veel ontzettend leuke mensen mogen ontmoeten; collega’s, redactieleden, bands, artiesten en de vele mensen uit de (Haagse) muziekscene die op mijn pad zijn gekomen.” Hoogtepunten zijn er ook genoeg geweest. “Er zijn heel veel dingen waar ik met heel veel plezier op terug kijk, maar een paar van de absolute hoogtepunten zijn toch wel het 10 jaar 3voor12 Den Haag feest in PIP, het benefiet ‘Den Haag Helpt Haiti’ dat we organiseerden in het Paardcafé met onder andere Charly Lownoise, de succesvolle Club 3voor12 Den Haag avonden, de Eindejaarssessies en het verslag doen van de avonturen van Haagse artiesten op Sziget, SXSW, The Great Escape en Reeperbahn.” Per 1 mei gaat Remco zijn eigen weg en begint hij zijn eigen management- en boekingskantoor. “Ik ga in ieder geval het management voor de Haagse band WOOT verzorgen, maar of en wat voor artiesten daar nog bij komen is nog niet duidelijk.”
 
De HPC directeur Rob Vondracek, initiator van het eerste uur, vindt het spijtig dat Remco vertrekt als hoofdredacteur. “Remco heeft gezorgd voor continuïteit en onder zijn hoofdredacteurschap is 3voor12 Den Haag jaar op jaar de best bekeken lokaalsite van Nederland geweest. Toen we elf jaar geleden samen met de VPRO begonnen met de eerste 3voor12 lokaalsite in Nederland en de Haagse Popserver, was het best pittig om met vrijwilligers die continuïteit erin te houden. Het is Remco en zijn redactie, bestaande uit een grote groep vrijwilligers, gelukt om een grote schare bezoekers en vooral muziekliefhebbers naar 3voor12 Den Haag te trekken en de Haagse Popserver uit te bouwen tot de meest complete Haagse popdatabase.”
 
“3voor12 Den Haag is ook op bijna bij ieder festival en evenement aanwezig, van kleine initiatieven tot grote festivals als Parkpop, Crossing Border en de Haagse Pop Week. 3voor12 Den Haag is overal, met vooral aandacht voor nieuw Haags poptalent”, aldus Rob Vondracek. “En vergeet de succesvolle Club 3voor12 Den Haag avonden en De Versafdeling, niet, projecten waar Remco heel veel tijd in heeft gestoken. We staan nu voor een nieuwe periode wat betreft onze internetprojecten. Social media en snelle audiovisuele content worden steeds belangrijker. Het zal een mooie uitdaging voor de nieuwe hoofdredacteur worden om de huidige koers samen met het HPC, en wat betreft 3voor12 Den Haag met de VPRO, verder uit te gaan bouwen. We wensen Remco, die gelukkig in de muziekscene blijft werken, al het beste en zullen hem vooral bij de overdracht nog regelmatig lastig vallen. We gaan hem missen!”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag