Column: Haagse festivalbezoekers verplicht naar de hoeren Column: Haagse festivalbezoekers verplicht naar de hoeren

"Steken ze in de Doubletstraat hun poen ook gelijk in wat gedwongen Roemeens warm vlees van een kilootje of 60"

, Justin Verkijk

Column: Haagse festivalbezoekers verplicht naar de hoeren

"Steken ze in de Doubletstraat hun poen ook gelijk in wat gedwongen Roemeens warm vlees van een kilootje of 60"

Justin Verkijk ,

“

De tijden dat je in Den Haag een groot evenement kunt organiseren waarbij je zelf lekker je zakken vult maar de stad er financieel geen reet aan heeft zijn voorbij. Althans, dat schrijft wethouder Karsten Klein in een brief aan zijn vrienden van de gemeenteraad.

Er wordt vanaf 2016 bij het verlenen van een subsidie aan een grootschalig evenement gekeken naar de ‘economische spin-off’. Dat wil zeggen: gaan de bezoekers van jouw festijn na afloop nog investeren in alcoholische versnaperingen op de Grote Markt en steken ze hun poen ook gelijk in wat gedwongen Roemeens warm vlees van een kilootje of 60 in de Doubletstraat, om vervolgens moe maar voldaan neer te ploffen op een kingsize bed in het Des Indes. Zo ja? Niks aan de hand. Zo nee? Schrijf die subsidie dan maar lekker op je buik.
 

Hartstikke goed nieuws voor de organisatie van de kerntop NSS natuurlijk. Ik heb gehoord dat de Mayfair na dat weekend alle dames heeft moeten vervangen wegens slijtage en dat de baas twee nieuwe Lamborghini’s heeft gekocht. Alle restaurants zaten vol en er was geen lege hotelkamer meer te vinden. Maar wat hebben wij er als inwoners aan gehad? Omleidingen in het verkeer en tanks op de Fred. Maar we stonden wel lekker in de spotlight, ook iets waar naar gekeken gaat worden bij de aanvraag van een subsidie. Ben je wel wereldnieuws met je feestje?

Het Bevrijdingsfestival, Parkpop en Life I Live behoren tot de groep van twintig grote publieksevenementen die subsidie krijgen maar ik heb niet het idee dat ze zich zorgen maken. Ik hoorde Parkpopbaas Guus Dutrieux bij ons op de radio zeggen dat ‘ie het allemaal wel prima vindt, maar ik kan me zo voorstellen dat wat organisatoren zich zorgen maken. Ik kan deels met deze nieuwe eisen leven. Als ergens subsidie naar toe gaat, is het mooi meegenomen dat er ook weer wat binnen komt. Wat me wel een beetje steekt is dat de gemeentebobo’s meer evenementen willen rond thema’s die zij willen. Zo lang dat niet alleen maar suffe congressen met hoge piefen en nog hogere veiligheidseisen zijn, of meer van die yuppenkampioenschappen vind ik het goed.

Heb je trouwens al gehoord dat we op 15 augustus een Fietsbelfestival hebben in de stad? Hebben ze in het stadhuis verzonnen. Geen grap. Kun je mooi je fiets laten versieren en ondernemers laten je hun nieuwe fietsen zien. Onwijs gaaf. Het is op ’t Plein maar ik ga de hele dag in de Doubletstraat staan om te kijken hoe het met de economische spin-off gaat."

Het fietsbelfestival bestaat echt.

 
 
Over Justin
De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij KX Radio draait Justin iedere donderdag platen die hij zelf wil horen. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag