Column: Who let the dogs out?!

"Als je zo stoer bent om verhaaltjes te schrijven, zet er dan gewoon je eigen naam onder. Of noem jezelf dan op z’n minst pussy."

Justin Verkijk ,

“ Het houdt de gemoederen al een tijdje bezig: Dbrmnn. Het laffe keffertje dat de waakhond van de Haagse popscene moet voorstellen. Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ een regelrechte kopie van LBRDR, die tot voorkort op landelijk niveau anoniem via een blog en Facebook sneertjes uitdeelde in de popscene.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben pro waakhond en vind persvrijheid belangrijk. Maar waarom moet dat nou anoniem? Als je zo stoer bent om verhaaltjes te schrijven, zet er dan gewoon je eigen naam onder. Of noem jezelf dan op z’n minst pussy. Er komt namelijk toch wel een moment dat je ware identiteit wordt onthuld. Bart Lybeert van Vuigtuig is het in ieder geval niet. Zegt ‘ie. Dbrmnn deed zelfs een oproep, of we de Vuigtuiger alsjeblieft met rust willen laten. Dus dat doen we dan ook maar trouw. Ik heb zelf ook met mijn vingertje naar Bart gewezen en hem er ook op aangesproken. Hij reageerde ietwat vreemd, waardoor ik helemaal dacht dat hij het was, maar ik zat er naast. Sorry Bartje.
 
Wel schattig dat er inmiddels ook honden zijn die de waakhond dan weer in de gaten gaan houden. Tckl en Ppp, ook anoniem en daarmee eigenlijk geen haar beter. Toch wel heel opmerkelijk dat alle drie de laffe hondjes reclame maken voor de schreeuw om vrijwilligers van onze kersverse hoofdredacteur Joeri Gordijn. Zou hij dan misschien in z’n vrije tijd een kwijlende viervoeter zijn? Sowieso. Maar hij is geen Dbrmnn, want dan zouden die publicaties waarschijnlijk wel gewoon in één keer goed zijn. Als je een goede waakhond bent, maak je geen slordige fouten. Je schrijft pas iets als je het zeker weet, want iedere keer je verhaal moeten bijstellen omdat het niet klopt is gewoon lelijk. Zeker als je onjuistheden aan de kaak wil stellen. Hee, ik zie dat 't hondje weer wakker is en een verhaal heeft geschreven. Even kijken wat daar allemaal mis mee is. "
 
Lees hier het blog van Dbrmnn. 
 
Over Justin
De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij KX Radio draait Justin iedere donderdag platen die hij zelf wil horen. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.