Column: OMG you’re so gay

“Heeft er nog iemand een mooi plan liggen voor een festival?”

Justin Verkijk ,

Terwijl ik voor m’n gevoel nog aan de winterslaap moet beginnen en flink geniet van mijn dixieloze maanden, druppelen de eerste namen voor het komende festivalseizoen alweer binnen. Robbie en Pharrell Williams in Landgraaf, Damien Rice en The War On Drugs vlakbij Beuningen en Fink en Jungle in Zeewolde. In Den Haag? Duran Duran in het Zuiderpark en op het Malieveld de 3JS en Tourette on Tour.

Godverdomme wat heb ik misdaan? Waarom moet ik altijd de auto pakken om wat fatsoenlijke muziek te consumeren? Ok, naar Landgraaf rijden om Robbie Williams te zien is inderdaad wat overdreven maar liever dat dan de fucking 3JS toch? Lastige keuze, ik weet het. Mes in je lul of in je oogbal? Zoiets. Maar dan moeilijker. Eigenlijk mag ik er niks over zeggen want de 3JS worden deze kant op gelokt door mijn leidinggevende. Ik doe het lekker toch, want hij betaalt die palingslikkers uit Volendam van mijn belastingcenten. En ik moet ten alle tijden mezelf zijn van de baas. Zie je nou wat er van komt? Ik zeg blaren en zitten, succes.
 
Gelukkig hoorde ik onze wethouder Citymarketing laatst zeggen dat er nog twee ton in het ijspaleis ligt te wachten op iemand met een goed idee voor een nieuw groot publieksevenement. Dus heeft er nog iemand een mooi plan liggen voor een festival met Pharrell Williams, Fink en Jungle in dat bungalowpark in Kijkduin? JA?! Opschieten, voordat de wethouder weer één of ander verschrikkelijk zeilevenement een paar ton toeschuift en ik toch gewoon op 5 mei vooraan sta bij Tourette on Tour in de hoop dat die ene chick “Oh my god you’re so gay” roept tegen de organisator.
 
Over Justin
De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij KX Radio draait Justin iedere donderdag platen die hij zelf wil horen. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.