Column: Dag lieve schat Column: Dag lieve schat

"Neusje omhoog en lekker tof doen, dat dan weer wel."

, Justin Verkijk

Column: Dag lieve schat

"Neusje omhoog en lekker tof doen, dat dan weer wel."

Justin Verkijk ,

"Als je me acht jaar geleden had verteld dat ik ooit de loftrompet zou steken over Camiel Meiresonne, dan had ik je waarschijnlijk in je gezicht gespuugd. Iets te heftig hè? Uitgelachen dan, jij je zin.

Het was een mooie avond met een lach en uiteraard ook een traan. Toen ik nattigheid in m'n ooghoeken voelde ben ik 'm gesmeerd, als een echte lafaard. Het was mooi geweest. Sunny Sjoerd draaide discoklassieker Good Times van Chic, misschien wel vaker dan een miljoen keer gehoord in mijn leven maar nooit klonk die plaat zo goed en terecht als tijdens de laatste uurtjes van FAST.

Met natte ogen op mijn splinternieuwe tweedehands racefiets onderweg naar vrouw en kind(!!!!!!), bedacht ik me ineens dat mensen zoals ik nu echt alleen nog maar naar de PIP kunnen. PIP, mijn favoriete plek in deze stad, ik hoop dat we daar nog jaren plezier van hebben. Maar hoe graag ik daar ook kom, het zou wel fijn zijn als we keuzes hebben. We zijn toe aan iets nieuws. Heel even leek HOOP dat nieuws te zijn, maar daar worstelen ze nog altijd met de vergunning. Iets met kerngebied en daar dan weer nèt buiten vallen. Dieptriest. 

Ik wilde eigenlijk een heel verhaal afsteken over wat er precies mankeert aan de andere gelegenheden in ons mooie Den Haag, maar ik probeer het gezellig te houden en weet dat het daar ook allemaal niet beter van wordt. Misschien hou ik wel gewoon van de verkeerde muziek om hier te wonen. Maar om nou naar het grote boze Amsterdam te verhuizen, nooit en te nimmer. Maar héél soms baal ik wel eens dat ik dit 10 jaar geleden niet heb gedaan. Als ik dat soort gevoelens op voelde komen ging ik gewoon naar FAST en dan ging het wel weer. Nog maar een paar dagen dicht en ik mis haar al."

  

 

 
Over Justin
De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij KX Radio draait Justin iedere donderdag platen die hij zelf wil horen. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag