40e editie Club 3voor12 Den Haag met Dandana, Mushroom Mosis, Machine Makes Man en Templo Diez

Zaterdag 7 maart in het Paardcafé

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Club 3voor12 Den Haag beleeft op zaterdag 7 maart alweer haar veertigste editie. Genoeg reden om te trakteren op een hele mooie avond, dachten wij zo. De gratis toegankelijke avond gaat om 20.00 uur meteen goed van start met de albumpresentatie van Templo Diez. Mushroom Mosis maakt er vervolgens een soulvol feestje van, gevolgd door de rockband Machine Makes Man. Dandana sluit de avond af met een groovende mix van afrobeat, funk, psych en elektronische muziek. Mis het niet.

We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar op 16 maart verschijnt dan echt het vijfde album van Templo Diez op My First Sonny Weismuller / Konkurrent. Op ‘Constellations’ kunnen we wederom melancholische en meeslepende country noir verwachten. Tijdens Club 3voor12 Den Haag is het album voor het eerst in kleine oplage verkrijgbaar. Bovendien zal de band het volledige album live ten gehore brengen. Mushroom Mosis is de band rondom songwriters Damani Leidsman (zang) en Danny van Dien (gitaar). De twee muzikanten speelden eerder samen in Bombilate en besloten samen muziek voor andere artiesten te schrijven, maar uiteindelijk bleken de nummers gewoon het best bij de heren zelf te passen en besloten ze zelf weer het podium op te gaan. Verwacht een groovende mix van soul en fuk.

Tijdens de Haagse Pop Week 2014 stond Machine Makes Man voor het eerst op het podium. Het powerrocktrio maakte meteen een goede indruk. Leadzanger en gitarist Robin Brock, bassiste Nikkie Freeke en drummer Rick Kuyper maken groovende rock met raakvlakken met bands als The Raconteurs en Royal Blood. De avond wordt afgesloten door Dandana. Verwacht funky grooves, afgewisseld met soul en elektronische muziek, met altijd de Afrikaanse invloeden hoorbaar aanwezig. Eerder imponeerde de band al op festivals als State-X New Forms en de Haagse Pop Week en dat zal tijdens Club 3voor12 Den Haag niet anders zijn.
 
Tijdschema Club 3voor12 Den Haag #40
19.30 uur zaal open
20.00 uur Templo Diez
21.05 uur Mushroom Mosis
22.10 uur Machine Makes Man
23.20 uur Dandana
00.00 uur dj’s