Club 3voor12 Den Haag #43

Met The Black Veins, Death by Oxygen en The 21 Grams

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het nieuwe muziekjaar begint goed! Op zaterdag 2 januari is het namelijk weer tijd voor een nieuwe editie van Club 3voor12 Den Haag. We hebben drie toffe bands weten te strikken waarvan wij verwachten dat ze in 2016 grote stappen gaan zetten; The Black Veins, Death by Oxygen en The 21 Grams. Kom gezellig naar het Paardcafé en luid met ons het nieuwe jaar in!

The Black Veins

Ja, The Black Veins was in december nog 3voor12 Den Haag Selecteert-act. En ja, The Black Veins stond al eerder op Club 3voor12 Den Haag #39. Waarom het trio er nu dan weer staat? Omdat we ons geen betere act konden bedenken om eens even knallend 2016 in te luiden! The Black Veins bestaat nog maar relatief kort maar heeft in die tijd al hoge ogen gegooid. Op 11 december kwam het debuutalbuum van de band uit, wat gevierd werd met een eigen festival op de Pier in Scheveningen. Stevige rock in de stijl van Triggerfinger en Iggy Pop.

Death by Oxygen

Nog een trio! Death by Oxygen houden we op de 3voor12 Den Haag-redactie al een tijdje in de gaten en hebben we tot ons grote genoegen in 2015 enorme stappen zien maken. De band won in februari de eerste prijs van de Tour Twenty Seven-bandwedstrijd in Tivoli, speelde op het Life I Live Festival én Parkpop en bracht als klap op de vuurpijl ook nog eens een heerlijke debuut-EP uit. Stevige, riff-based bluesrock met melodische zang en hier en daar wat stonerinvloeden: dit mag je niet missen.

The 21 Grams

Soul, blues, jazz, funk, pop en reggae. Ergens in het grote grijze gebied tussen deze genres in bevindt zich The 21 Grams, een groep van 5 Haagse muzikanten uit verschillende hoeken. En dat hoor je terug. The 21 Grams' debuut-EP 'Moonshine' komt op de 3voor12 Den Haag-redactie regelmatig langs en single 'Danger' doet het momenteel erg goed in de tussenstand van de verkiezing van de Haagse Song van het Jaar. The 21 Grams zal de avond openen, dus wees op tijd om geen enkele act van deze prachtige line-up te missen.

Nadat de bands klaar zijn kan er nog flink doorgedanst worden, het collectief Smaakmakers verzorgt de muziek die avond. Haags, Brits, Amerikaans, Frans of Australisch, het maakt de mannen niets uit. Als het maar een heftig "Ooooh ja!"-gehalte heeft. 

Entree = GRATIS 
Aanvang = 20.00 uur