Club 3voor12 Den Haag #41

Met Iguana Death Cult, The Cavern en The Breaks

De zomer loopt ten einde, de scholen zijn weer begonnen en 3voor12 Den Haag luidt het najaar in met een denderende clubavond in het Paardcafé. Op zaterdag 5 september nodigen we drie bandjes uit. We gebruiken wat clichés om de avond te duiden: ruig, met een randje, rechtstreeks uit de garage en ook nog eens jong en fris. Leer de bandjes kennen!

The Breaks

Een machtig bandje uit Voorschoten? Natuurlijk kan dat. Geïnspireerd door alles wat uit de sixties komt of juist besmet door de garage revival van de afgelopen jaren? Dat dat maakt niets uit. Het laatste materiaal van de band – People Of The Sun – leunt hevig op dikke orgels, en ontaardt uiteindelijk in een noisy chaos. Het bandje doet dit jaar mee aan de Popronde en wordt meer dan eens getipt door de 'kenners'. The Mighty Break zijn jong, roken is nog stoer en bravoure wordt daarom nog getolereerd. Wij zijn benieuwd wat ze ons te bieden hebben zaterdag 5 september.

The Cavern

Broer en zus, samen in een band, altijd goed. De Popronde voor de deur, een dijk van een EP afgeleverd en binnenkort op mini-tour door Duitsland, het gaat lekker met The Cavern. De naam is geïnspireerd op de club waar The Beatles hun eerste stappen maakten, maar inmiddels staat The Cavern voor zoveel meer. Vuige gitaarriffs uit de krochten en kelders van de rock ‘n’ roll, bijgestaan door de drumkwaliteiten van Jeroen van Leeuwen (het broertje van Linda van Leeuwen, van Bombay). Kom het beluisteren!

Niets is leuker dan een bandje te zien spelen dat iets te vieren heeft. En Uguana Death Cult heeft zaterdag 5 september wat te vieren. De Popronde gaat beginnen, de band heeft net getekend bij Geertruida en hun nieuwe single is net een paar dagen uit. Garage/Psych/Surf, dat maakt Iguana Death Cult. De band dendert daarom op het podium constant voort, als een prachtige oldtimer, een psychonaut die net de beste paddenstoelen van zijn leven op heeft of als een surfer die de golf der golven berijdt. Een fijne afsluiter dus, gokken wij. 

Nadat de bands klaar zijn kan er nog flink doorgedanst worden, het collectief 0114 verzorgt de muziek die avond. Haags, Brits, Amerikaans, Frans of Australisch, het maakt de mannen niets uit. Als het maar een heftig "Ooooh ja!"-gehalte heeft. 

Entree = GRATIS 
Aanvang = 20.00 uur