Haags Popnieuws: week 47

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

18/11/2015 - Ook Son Mieux op Noorderslag

Nadat gisteren Tears & Marble al liet weten in januari op Noorderslag te spelen, is vandaag bekendgemaakt dat ook Son Mieux voor het festival naar Groningen zal afreizen. "AAAA WE STAAN OP NOORDERSLAG!!! #yes #ja #oui #omg", laat de band onder leiding van Camiel Meiresonne op Facebook weten.

 

17/11/2015 - Tears & Marble en The Deaf naar Eurosonic/Noorderslag

Tears & Marble speelt in januari 2016 op het internationale showcasefestival Eurosonic/Noorderslag. Dat heeft het Haagse elektronicaduo vandaag bekendgemaakt. Begin deze maand werd al bekend dat ook The Deaf op de komende editie van Eurosonic/Noorderslag staat.

Eurosonic/Noorderslag vindt volgend jaar plaats van 13 t/m 16 januari in Groningen.

13/11/2015 - 'Fire flies' is de nieuwe single van Friends of the Family

Op vrijdag de 13e heeft Haags/Rotterdams folkcollectief Friends of the Family zijn nieuwe single uitgebracht. ‘Fire flies’ is de eerste single van het nieuwe album dat momenteel wordt opgenomen in de BOEM Studio. De bijbehorende clip wordt volgende week verwacht en het nieuwe album ergens in 2016. 'Fire flies' is te beluisteren via iTunes, Spotify en Youtube.

12/11/2015 - Legendarische Solid Steel naar PIP

Zaterdag 21 November komt Solid Steel naar de PIP. Solid Steel begon ooit als 'pirate' radiostation en kwam uiteindelijk terecht bij BBC's London Live Radio. Het platform bracht DJ mix-albums uit van tal van – inmiddels – legendarische artiesten (Bonobo, Amon Tobi). In de PIP zullen op 21 november DJ Food, DK en Debruit zowel livesets als audiovisuele sets geven.  

12/11/2015 - Documentaire over Haagse band op internationaal filmfestival

Een korte documentaire (short) over de relatief onbekende Haagse rockband PS1S gaat zondag in première op het internationale (muziek)filmfestival Sound Unseen in Minneapolis, Verenigde Staten. De film, A Chickrock Diary, zal te zien zijn voor aanvang van de film "Revolution, Riot Grrrl Style". A Chickrock Diary werd geregisseerd door Marleen Irani.

10/11/2015 - Den Haag krijgt metalcafé

Den Haag is een nieuw rock- en metalcafé rijker. De non-profitorganisatie The Hague Heavy Metal Alliance (THHMA) gaat vanaf 12 november maandelijks een avond heavymetalbands programmeren in het Paardcafé. Het allereerste 'THHMA Rock Café' vindt aanstaande donderdag plaats, waarbij het Haags/Rotterdamse Roadkill en het Amsterdamse Jackall zullen optreden. Toegang is gratis.

06/11/2015 - Nieuwe EP Golden Earring heet 'The Hague'

De nieuwe EP van Golden Earring gaat 'The Hague' heten, dat maakte de band bekend op hun website. "Het album getiteld ‘The Hague’, een eerbetoon aan Rockstad Nr. 1, bevat vijf nieuwe rocksongs, een nieuw geluid, maar zoals altijd onmiskenbaar de Earring. Vanaf 4 december verkrijgbaar in de winkels." 12 december viert de band hun vijftigjarig jubileum in de Ziggo Dome (helaas ja, in Amsterdam).

 

04/11/2015 - The Great Communicators tekent bij Friendly Fire

The Great Communicators, voormalig Klopje Popje, heeft getekend bij boekingskantoor Friendly Fire. Dat heeft de Amsterdamse boeker bekendgemaakt op zijn Facebookpagina.

Begin 2016 moet het nieuwe album van The Great Communicators verschijnen, dat is opgenomen in studio Kytopia. Aanstaande zaterdag is de band te zien bij Club 3voor12 Den Haag #42.

03/11/2015 - Jeugdige rappers maken clip over vluchtelingen

De Haagse rappers Umit-C en Mekki en zanger Damani hebben samen met kinderen een rap over vluchtelingen gemaakt. Na het samen schrijven van de tekst doken de jonge rappers en zangers de studio in om het nummer op te nemen. De officiële presentatie van het nummer 'Een vluchteling' is op 7 november om 14.00 uur in Muziekcentrum Musicon, maar de videoclip is hieronder al te bekijken!

30/10/2015 - Laura Palmer op zoek naar nieuwe drummer

De Haags/Rotterdamse shoegaze/wave formatie Laura Palmer is op zoek naar een nieuwe drummer. Drummer Joeri Gordijn heeft de band onlangs verlaten. De band bracht onlangs nieuwe EP 'Light Years' uit, maar zit nu dus zonder drummer en is naarstig op zoek naar vervanging.  

30/10/2015 - Pat Smith in december

Surfpiraat Pat Smith gaat op tour door Nederland in december. Samen met de acts Playground Zer0 en Haevn doet hij verschillende Nederlandse steden aan. Onder andere Paradiso, Tivoli en de Patronaat staan op het programma. Pat Smith stond afgelopen zaterdag nog met Splendid op de Haagse Pop Nach. 

27/10/2015 - Howard op negende editie Peel Slowly and See

Na acht uitverkochte edities van Peel Slowly and See, de naam waarmee platenzaak Velvet Leiden intieme concerten organiseert, vindt er op 30 oktober weer een nieuwe editie plaats.

Voor de aankomende avond heeft de organisatie de Amerikaanse band Howard weten te strikken. De band bracht onlangs zijn debuut 'Religion' uit, waarop ivloeden van onder andere Other Lives, Aphex Twin en Fleet Foxes te horen zijn. Support komt van de Nederlandse band Matt Winson, dat eerder dit jaar debuteerde met de EP 'Glowing Eyes'.

26/10/2015 - Julie Scott voltooit crowdfunding

De Schots-Nederlandse singer-songwriter Julie Scott heeft de crowdfundingcampagne voor haar nieuwe album Dearydeary voltooid. Via het platform Voordekunst haalde ze 100% van de benodigde 5000 euro op. Om alle donateurs te bedanken, plaatste ze het volgende filmpje: