Haags Popnieuws: week 41

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

12/10/2015 - Son Mieux Serious Talent

"HOLY SHIT WE ZIJN 3FM SERIOUS TALENT!" aldus Camiel Meiresonne op Facebook. Gisteravond werd de zanger/gitarist tijdens de uitzending gebeld door Saskia Weerstand en blij gemaakt met het goede nieuws. Columnist Justin Verkijk schreef toevallig deze column over hem. 

08/10/2015 - Girls of Rock avond in HPC Café

Vrijdagavond, negen oktober, wordt er in het HPC Café een Girls of Rock avond georganiseerd. Tarzan's My Daddy neemt twee jongere 'meiden'-bands mee op sleeptouw. Someting Like Sunshine bestaat uit Teddy Macrander en Aina Qvist Ze zingen zelfgeschreven nummers geïnspireerd door artiesten als: Dixie Chicks, John Mayer, Lennon and Maisy en Taylor Swift. Daarnaast zal ook de rockband Black Moon een show weggeven. Black Moon bestaat uit Danique Hoekstra, Anna Verhoog en Iris Jansen.

05/10/2015 - Nieuwe single Son Mieux

Vandaag komt er een nieuwe single uit van Son Mieux. Daar kunnen we veel of weinig over zeggen, maar het belangrijkste is natuurlijk gewoon de muziek. Bekijk hier Easy van Son Mieux:
 

01/01/2015 - Tarzan's My Daddy op tour door Engeland

Na een vol festivalseizoen met vele grote en kleinere festivals in Nederland, gaat Tarzan's My Daddy het aankomend najaar het buitenland in. In samenwerking met The Hague Music Export en 285Bookings gaat het vrouwelijk duo hun eerste UK Tour tegemoet. Van 21 tot en met 26 oktober zal de band diverse steden in Engeland aandoen. Van het Londen tot aan het Basingstoke. Van Worksop tot Whitchurch. Het is de eerste keer dat de band het buiten de landsgrenzen zoekt, "Ons netwerk wordt snel groter en gelukkig weten we mensen om ons heen te verzamelen die mee willen werken aan het succes van de band. Ook in Engeland hebben we al enige contacten opgedaan die ons hopelijk verder kunnen helpen om daar meer naamsbekenheid te krijgen. Natuurlijk hopen we op een blijvend resultaat van deze tour." Voor 3voor12 Den Haag zal Tarzan's My Daddy een tourverslag bijhouden. 

29/09/2015 - F.A.S.T. neemt maand lang afscheid

De maand oktober gebruikt surfdorp F.A.S.T. om afscheid te nemen van iedereen die ook maar iets te maken heeft gehad met het culturele dorp. Verschillende partners en organisaties die de afgelopen jaren activiteiten hebben georganiseerd zullen nog één keer iets op het terrein doen. Geen grote producties, maar kleinschalig intieme events. Voor ieder wat wils, net als F.A.S.T. zelf. Wij van 3voor12 Den Haag gaan het in ieder geval missen. Lees vooral ook het grote interview dat 3voor12 Den Haag had met F.A.S.T. "F.A.S.T. gaf glans mee aan een generatie." 

10/09/15 - Dropmix organiseert benefiet in Gebr. de Nobel

Op woensdagavond 16 september organiseert DropmiX in samenwerking met poppodium Gebr. de Nobel en de Leidse Breakbeat Community een benefietconcert om geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling. Op aandringen van DropmiX opent Gebr. de Nobel haar grote zaal vanaf 19:00 om solidariteit te tonen. De opbrengst van de kaartverkoop zal gedoneerd worden aan Stichting Vluchteling. Er zal tevens een knuffel- en kledinginzameling plaats vinden. De line up: Badjekkah (eclectic/hiphop), Piñata (reggae/hiphop), DropmiX (live dubstep/drum&bass). Ook zijn er DJ's: T and Sugah, Kraak & Smaak, NCT. 

28/11/2015 - Camiel Meiressone verlaat Soul Sister Dance Revolution

"Na 5 jaar dansen, 1 EP, 1 album en honderd optredens heeft de keizer van de tamboerijn/sultan van de soundscape besloten zijn eigen weg te gaan." Met die tekst en dit – briljante – filmpje kondigt Soul Sister Dance Revolution het vertrek van toetsenist Camiel Meiressone aan. Meiresonne gaat zich volledig richten op zijn soloproject (Son Mieux). Aankomende zaterdag is het laatste optreden met Meiresonne achter de toetsen, tijdens het 15-jaar DI-RECT concert.

26/08/2015 - The Indien kondigt clubtour aan

The Indien zal in december een clubtour doen, de band doet onder andere Paradiso, EKKO en het Paard van Troje aan. The Indien speelde afgelopen weekend nog op Lowlands en bracht deze zomer de single "Summer Night" uit.  Kaarten voor de clubtour zijn verkrijgbaar via de websites van de verschillende podia en kosten rond de 10 euro.

25/08/2015 - Rewire volgend jaar drie dagen

"2016 promises to be another exhilarating chapter for Rewire. We have expanded the festival with an extra day. The dates for the sixth edition are: Friday April 1st, Saturday April 2nd and Sunday April 3rd." Met die woorden kondigt Rewire de zesde editie van het 'avontuurlijke' muziekfestival aan. Dit jaar zal het festival drie dagen duren. Andere jaren duurde Rewire maar twee dagen, ook is het festival verplaatst van mei naar april. 

 

 

24/07/2015 - F.A.S.T definitief dicht

Surfdorp F.A.S.T verdwijnt definitief in september. “F.A.S.T. blijft tot eind oktober open en keert daarna niet terug op een andere locatie”, zegt coördinator Geert Verhoeff tegen Den Haag FM. Op Facebook zegt F.A.S.T: "Lieve allemaal, de kogel is door de kerk. Laten we van de drie laatste maanden de mooiste maanden maken. We bloeden niet dood, we bloeien tot het eind." Vorige week had 3voor12 Den Haag nog een prachtige avond tijdens het This Is Summer Festival

21/7/2015 - Iconoclast presenteert album tijdens Plein Open Goes Bazart

De Haagse band Iconoclast presenteert op 25 juli tijdens Plein Open 2015 het eerste exemplaar van hun debuutalbum aan Beatstad pionier Joop Roelofs van de Q65. Het debuutalbum bevat 10 tracks en een bonus track en is een direct gevolg van een speciale reünie van de Haagse (eerste generatie punkband) The Mollesters. Voor de in 2013 verschenen verzamelplaat Punk's Not Deaf Vol. I van Repunkerator Records schreven zij het nummer Iconoclast. Na een paar shows ter promotie van het project, een wisseling in de bezetting en een (veel) bredere muzikale inslag, was het tijd voor een naamsverandering en een nieuwe plaat. Het album is volledig in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Iconoclast zal om 18.15 uur op Plein Open spelen.