Haagse Song van het Jaar 2015: De Tussenstand

De top 10

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Samen met Den Haag FM organiseert 3voor12 Den Haag dit jaar voor het eerst de ‘Haagse Song van het Jaar’ verkiezing. Dinsdag is in het programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM bekend gemaakt welke liedjes op dit moment de grote kanshebbers zijn.

Op 1 december is de stembus officieel open gegaan. Sindsdien hebben ruim 1.300 hun voorkeur doorgegeven. Er is een lijst met vijftig Haagse nummers samengesteld, waaruit iedereen zijn of haar favoriete songs kan kiezen. Daarnaast is het ook mogelijk om eigen favorieten in te voeren. De winnaar krijgt naast de eeuwige roem (van hooguit een jaar, dat dan weer wel) een wisseltrofee mee naar huis met daarbij de opdracht er iets persoonlijks aan toe te voegen. Stemmen kan tot donderdag 24 december om 23.59 uur.
 

De top 10

Er is tot nu toe ruim 1300 keer gestemd, de top tien ligt heel dicht bij elkaar. 

De uitreiking

Maandag wordt in het Paard van Troje bekend gemaakt welke Haagse act het beste liedje van 2015 heeft geschreven. Verschillende kanshebbers treden dan op waaronder Pat Smith, Friends Of The Family, WOOT en The 21 Grams. Daarnaast schuiven Haagse artiesten aan om te vertellen over hun Haagse liedje. De feestelijke avond start om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die gestemd heeft. Niet gestemd? Dan kom je er ook niet in! Den Haag FM zendt de bekendmaking van dé Haagse Song van het Jaar live uit op de radio in het programma Stork On Air.