3voor12 Den Haag Selecteert: The Brahms 3voor12 Den Haag Selecteert: The Brahms

De selectie van maart 2015

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: The Brahms

De selectie van maart 2015

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiezen de redactieleden van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand een act uit de Haagse regio waar zij het volste vertrouwen in hebben. Deze act wordt een maand lang in de spotlight gezet waarbij onder andere wordt samengewerkt met de Zwarte Ruiter en Den Haag FM. Deze maand is The Brahms de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars, Mehdi, Doghouse, Luka en Alumna. In september gingen we van start met het vierde seizoen en werd The Great Communicators de eerste Selecteert act in het nieuwe seizoen, gevolgd door Tears & Marble, David Benjamin, Medicine Jet en Point Quiet.
 
De geselecteerde act wordt geïnterviewd en krijgt een fotoshoot voor de website van 3voor12 Den Haag, is te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal en is te gast op Den Haag FM in het programma Stork On Air en tijdens het Haags Kwartiertje. Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op in De Zwarte Ruiter op de Grote Markt.
 

Dat de Herman Brood Academie een broedplaats voor muzikaal talent is wisten we al. En na bands als Taymir, Mister and Mississippi, The Gypsy Liars en Rondé is er nu ook The Brahms met leden uit Den Haag en Utrecht. De band bestaat uit David Westmeijer, Thomas Braam, Martin Brummelkamp en Tobias Moeken. Op 3 maart kwam de eerste EP ‘Meraki’ uit vol dansbare indiepop. Geproduceerd door Huub Reijnders en opgenomen in Wisseloord studios. De catchy hooks worden gecombineerd met traditionele Afrikaanse grooves en doeltreffende puntigheid. Denk daarbij aan bands als OK Go, Vampire Weekend en Two Door Cinema Club. Optredens waren er eerder dit jaar al in Paradiso en Heineken Music Hall.

De data
Ma 9 maart: The Brahms bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 25 maart: The Brahms live in De Zwarte Ruiter
Za 4 april: The Brahms op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag