3voor12 Den Haag Selecteert: Point Quiet

De selectie van februari 2015

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiezen de redactieleden van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand een act uit de Haagse regio waar zij het volste vertrouwen in hebben. Deze act wordt een maand lang in de spotlight gezet waarbij onder andere wordt samengewerkt met de Zwarte Ruiter en Den Haag FM. Deze maand is Point Quiet de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars, Mehdi, Doghouse, Luka en Alumna. In september gingen we van start met het vierde seizoen en werd The Great Communicators de eerste Selecteert act in het nieuwe seizoen, gevolgd door Tears & Marble, David Benjamin en Medicine Jet.
 
De geselecteerde act wordt geïnterviewd en krijgt een fotoshoot voor de website van 3voor12 Den Haag, is te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal en is te gast op Den Haag FM in het programma Stork On Air en tijdens het Haags Kwartiertje. Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op in De Zwarte Ruiter op de Grote Markt.
 
De donkere country noir van Point Quiet ademt de sfeer van het zuiden van de Verenigde Staten. Point Quiet werd in 2007 opgericht, toen nog onder de naam White Sands, en bestaat uit Pascal Hallibert, Hans Custers, Daan van Diest, Simone Manuputty en Jan van Bijnen. Deze maand brengt de band het derde album ‘Ways And Needs Of A Night Horse’ uit, de opvolger van het titelloze album uit 2010. Hierop worden gelaagde composities afgewisseld met liedjes met een meer transparant en eenvoudig karakter waarbij de band in elf nummers op zoek gaat naar “een weg in verlies, hoop
en vertrouwen”.
 
De data
Ma 9 februari: Point Quiet bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 25 februari: Point Quiet live in De Zwarte Ruiter
Za 28 februari: Point Quiet op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.