Nieuwe videoclip The Great Communicators in première

Bekijk ‘We run, we stay’ hier

Redactie 3voor12 Den Haag ,

The Great Communicators is deze maand de 3voor12 Den Haag Selecteert act en staat daarom volop in de schijnwerpers. Dit weekend presenteert de band de nieuwe videoclip in Amsterdam, maar de videoclip is vanaf vandaag al te bekijken via 3voor12 Den Haag. ‘We run, we stay’ is de tweede single van de EP ‘Bide Your Time’. Eerder bracht de band al het nummer ‘Zoetrope’ uit.

Frontman Arend Dijkstra maakte de videoclip samen met Victor van der Griend, die eerder al met Orlando en Eefje de Visser werkte. Arend vertelt over de videoclip. “De video vertolkt een eenzame roadtrip van iemand die op de vlucht is voor haar verleden. Hoewel ze hoopt daarvan los te komen, blijft het haar toch achtervolgen. In haar eenzaamheid wordt zij er juist extra mee geconfronteerd.” Hoofdpersoon in de videoclip is Jolijn, maar het was niet makkelijk haar te vinden. “De casting was een moeizaam proces. We zochten naar iemand met een melancholieke, duistere uitstraling. Het was zo lastig de juiste persoon te vinden dat we de opnames bijna moesten uitstellen. Jolijn, met haar mystieke uitstraling, kwam net op tijd waardoor we voor het begin van de zomerperiode nog konden schieten.”
 
Met z’n drieën gingen Arend, Victor en Jolijn op pad om de beelden voor de videoclip te schieten. “Ik herinner me nog dat, toen ze haar tent opzette en het steeds donkerder werd, ik me steeds onbehaaglijker begon te voelen, hopelijk is die sfeer ook terug te vinden in de video. Voor de zonsopgang zijn we om 4.00 uur weer opgestaan. We waren moe maar voldaan.” De officiële presentatie van de videoclip vindt zaterdag 13 september plaats in Club Winston te Amsterdam. Behalve The Great Communicators treden ook IX en REINDIER op.