Jon Tarifa brengt nieuwe single ‘Do this forever’ uit met Meta Dia

“We voelden meteen een bepaalde chemie tussen ons”

Willemijn de Koning ,

Positieve maar diepgaande raps zoals je gewend bent van Jon Tarifa, maar nu ondersteund door op Coldplay geïnspireerde rock, zoals Jon het zelf omschrijft, en een vleugje reggae. Dat is de nieuwe single ‘Do this forever’ van Jon Tarifa.

De rocksound en reggaezang kunnen als een verrassing komen bij deze Hagenees, die al jaren bekend staat om zijn hiphop- en urbansound. De enige verklaring die hij daarvoor heeft is: “Toen twee leden van mijn band me dit stuurden, werd ik er meteen verliefd op. Het voelde gewoon goed.” Jon wist dan ook meteen dat hij op dit nummer wilde samenwerken met zijn vriend Meta Dia uit New York, die voor het vleugje reggae op de track zorgt. “Ik heb hem ontmoet op de Grote Markt, waar hij op een avond gitaar speelde. Ik ben naar buiten gegaan en ben bij hem gaan staan. We jamden wat en voelden meteen een soort chemie. We hebben meteen de volgende dag afgesproken om een Rockstone Session te doen.” 
 
Dat beviel en de volgende keer dat Meta weer in Nederland was, zochten de muzikale vrienden elkaar weer op. Niet snel daarna ging Jon naar New York. “Daar liet ik dit nummer aan hem horen en hij was meteen enthousiast. De volgende dag hebben we het samen in de studio opgenomen. Thuis hoefde ik het alleen nog maar af te maken met mijn band.” ‘Do this forever’ is meteen ook de eerste single van het nieuwe album van Jon Tarifa. Wanneer die uitkomt kan hij echter nog niet zeggen, maar hij werkt er hard aan. 3voor12 Den Haag houdt je op de hoogte.