PRIMEUR: Videoclip eerste single Friends of the Family

Albumpresentatie op zaterdag 25 oktober

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Friends of the Family deelt primeurtjes uit vandaag. Eerder vanmiddag ging op Den Haag FM al de eerste single ‘Cracked man’ van het aankomende titelloze debuutalbum in première en nu mag 3voor12 Den Haag als eerste de bijbehorende videoclip laten zien. De albumpresentatie vindt op zaterdag 25 oktober plaats in de grote zaal van Paard van Troje tijdens de Haagse Pop Week.

Het album is opgenomen in de Splendid Music Studio met producer Bas van Wageningen. Het complete album is in één avond live opgenomen. Ook is er tijdens de opnames gefilmd onder leiding van Frank van der Steen. De beelden zijn geëdit door Geert Alberda. Het hele album wordt voorzien van video waarvan ‘Cracked man’ het eerste resultaat is. Een deel van de videobeelden komt op YouTube te staan, een ander deel zit bij het album inbegrepen. Op Den Haag FM vertelde frontman Gijs Ballering over single ‘Cracked man’. “Het nummer gaat over de angst van een jongetje dat hij de wereld probeert kenbaar te maken maar deze wil hier niet naar luisteren.”
 
De albumpresentatie van Friends of the Family gaat zaterdag 25 oktober om 20.00 uur van start in Paard van Troje. De band heeft daarnaast de bevriende muzikanten Rät N FrikK, Geert van Emden en The Cosmic Carnival uitgenodigd. De entree is gratis.
 

De videoclip 'Cracked man' van Friends of the Family is ook te bekijken in de Haagse YouBox.