Acht tips voor het Sniester festival

Welke acts mag je niet missen?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met zo'n veertig acts op het programma valt er komend weekend een hoop te ontdekken op het Sniester festival op en rondom de Grote Markt en in Paard van Troje. Met een dusdanig aanbod is de kans groot dat je door de bomen het Sniesterbos niet meer ziet. Daarom zet 3voor12 Den Haag een aantal tips voor je op een rij, zodat je in ieder geval niet ál het leuks hoeft te missen.

Orchestre International du Vetex
Het twintig koppen tellende collectief Orchestre International du Vetex speelt een mix van balkan, gpsy, ska, latino en klezmer. Het Belgische gezelschap, opgericht door Ruben Deprez en Michaël De Schrijver, bracht tot nu toe drie albums uit en won in 2007 de Beyond Publieksprijs voor buitengewoon talent uit Nederland en België. Dit gaat een feestje worden.
Te zien: vrijdag 30 mei om 21.30 uur @ Mississippi Stage
 
The Meteors
Liefhebbers van psychobilly kunnen tijdens Sniester hun lol op. De grondleggers van dit genre, een mix van Engelse punk en Amerikaanse rockabilly, staan namelijk op de line-up. The Meteors met frontman Paul Fenech draait al meer dan dertig jaar mee maar klinkt nog altijd net zo hard, boos, strak en snel als in de beginjaren.
Te zien: vrijdag 30 mei om 22.30 uur @ Paard van Troje (kleine zaal)
 
Stereo Bandits
Twee rockdrummers die samen stevige electrohouse maken, dat belooft wat. Stereo Bandits is het project van drummer Florent de Jong (The Fudge) en Jelger Durieux (Soul Sister Dance Revolution) die gezamenlijk de drumstokken aan de kant legden voor de elektronische beat. Verwacht keiharde stampers a la Justice.
Te zien: vrijdag 30 mei om 23.45 uur @ SuperMarkt
 
Tears & Marble
Tijdens Club 3voor12 Den Haag gaf het duo Bella Hay en Cris Kuhlen een van haar eerste optredens en dat was genieten geblazen. Melancholische, elektronische pareltjes als ‘We don’t like you’ en Haddaway-cover ‘What is love’ lieten het publiek ademloos luisteren. Volgende maand presenteert Tears & Marble haar eerste EP.
Te zien: zaterdag 31 mei om 19.30 uur @ SuperMarkt
 
The Sore Losers
De Belgische heren van The Sore Losers werden in 2010 tweede tijdens Humo's Rock Rally, de grootste bandwedstrijd van België. Datzelfde jaar nog kwam het titelloze debuutalbum uit en stond de band op Pukkelpop. Een jaar later stond de band op datzelfde festival op de mainstage. Eerder dit jaar verscheen ‘Rosalyn’, het tweede album van de band.
Te zien: zaterdag 31 mei om 20.00 uur @ Paard van Troje (grote zaal)
 
Cairo Liberation Front
Döner, waterpistolen, limbodansen, buikdansen, theedoeken. Alles wordt uit de kast getrokken bij dit Tilburgse dj-collectief. ‘Een legendarisch feestje”, oordeelde 3voor12 op Noorderslag. Muzikaal kun je een mix van Omar Souleyman en Sean Paul verwachten. Oftewel hiphop, dancehall, electro met Arabische muziek.
Te zien: zaterdag 31 mei om 22.00 uur @ Mississippi stage
 
The Deaf
Spike, Janneke, Mau en Kit zijn weer terug. De vurigste beatband van Den Haag zal de zaterdagavond van Sniester niet als een nachtkaars uit laten gaan. De sixties rock ’n roll wordt gemengd met punk en garagerock. Mét orgel. The Deaf is bezig met nieuw materiaal waar we hopelijk al een voorproefje van krijgen.
Te zien: zaterdag 31 mei om 23.00 uur @ Paard van Troje (grote zaal)
 
Mister and Mississippi
Met het in januari 2013 verschenen debuutalbum en vooral single ‘Northern sky’ stootte Mister and Mississippi in één ruk door naar podia als Paradiso en Melkweg en festivals als Lowlands. Ook won de band een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer. Het viertal maakt dromerige, fragiele ietwat zweverige liedjes en is dus perfect voor de vroege zondagmiddag.
Te zien: zondag 1 juni om 15.00 uur @ Mississippi stage