Playground Zer0 heeft een missie

"Wij gaan de wereld veroveren"

Robin Stroop | Foto’s: Jan Piet Hartman ,

Playground Zer0 is dus van plan de wereld te veroveren. De Haagse formatie neemt dit voornemen dan ook heel serieus. Zo ziet bijvoorbeeld de website er super strak uit, inclusief verbazingwekkende bio, ontwierp een bevriende kunstenaar het logo en lettertype, maakte een 'special someone' van het trio geweldig artwork voor de tracks, schoten ze een visueel feestje voor het nummer 'Electric Lemonade', maakte Nederland met de heren kennis als voorprogramma van het eveneens Haagse Splendid en kwam vorige week maandag een remix EP uit onder de titel 'Electric Lemonade: The Remixes'. En dat is pas het topje van de totaal zelfsturende en zelf gecreëerde ijsberg. "Het wordt alleen nog maar vetter!"

De oprichting van Playground Zer0 is even geheimzinnig als de drie leden zelf, die tot op heden onherkenbaar en anoniem in de media verschijnen. Op een muziekforum vonden ze drie Roemeense vrienden die bladmuziek voor de drumcomputer aanboden. Informatie werd uitgewisseld, contacten gelegd, vormden de basis van Playground Zer0 en uiteindelijk de oprichting per januari dit jaar. De mannen zijn vervolgens vrij om het eigen te maken, "de bladmuziek is al geniaal en wij flippen die dan weer."

Underground pop noemen ze het, een zelf uitgevonden term die uitstekend verwoordt wat de groep de gehooringang inpompt, met onder andere elektronische, hiphop en breakbeat invloeden. "Als je niet weet in welk hokje je past, kan je beter je eigen bouwen en er alles aan doen zodat het hokje past." De muziek van Playground Zer0 is gemaakt om festivals letterlijk op de kop te zetten en luisteraars het feestje te geven waar ze naar zochten. "On stage krijg je gelijk terug waar je al die uren voor in de studio hebt gezeten." Live spelen vinden de heren ook verreweg het tofste om te doen, de directe feedback van het publiek, de energie die over en weer wordt gedeeld en de wedstrijd met henzelf om beter te worden in wat ze doen. "Het is waar je als kleine jongen van droomde."

De komende periode kunnen we, naast te gekke live gigs in het land zoals het afsluiten van de clubtour met Splendid in Paard van Troje op 29 mei aanstaande en het volgen van hun grootse wereld veroverende queeste, uitzien naar het debuutalbum van Playground Zer0. Het album ligt al kant en klaar in de studio, maar wordt pas na de zomer uitgebracht. "De remix EP is net uit. En we willen we het ook wel een beetje spannend houden", meldt één van hen met een grote grijns en een knipoog. Verder zijn de mannen op Sniester te vinden, wat op zichzelf al een reden is om het festival te bezoeken, waarbij de mystiek rondom het festival en katbekopte flyer een ‘match made in heaven’ lijkt te zijn met de huisstijl bebaarde katten van het mysterieuze Playground Zer0.
 
Prijsvraag Playground Zer0
Speciaal voor de lezers van 3voor12 Den Haag en bezoekers aan Sniester hebben de mannen een prijsvraag in het leven geroepen. Het enige fysieke exemplaar van de single 'Electric lemonade' winnen?! 'Like' de Facebook pagina van Playground Zer0 en stuur ze een berichtje met het antwoord op de volgende vraag: "Naar welke rivier is het Roemeense stadje vernoemd waar Playground Zer0 vandaan komt?"
 
Op zaterdag 31 mei speelt Playground Zer0 tijdens het Sniester festival om 21.00 uur in SuperMarkt te Den Haag.