San Holo aangeklaagd door Disney

Media mastodont heeft het voorzien op klein prooi

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In navolging van eerdere rechtszaken tegen onder meer Deadmau5 hebben de krijtstrepen van mediagigant Disney het nu gemunt op één van onze lokale talenten. Sander van Dijck, beter bekend als San Holo, zou volgens de kruisridders onder Mickey Mouse-vlag namelijk het auteursrecht van het concern hebben geschonden.

Dat het kan verkeren bewijst de hele oproer rondom de 23-jarige Haagse producer San Holo wel. Afgelopen donderdag was het nog feest vanwege de release van zijn debuut EP (luister hieronder). Een dag later lag er tot grote verbazing en verontwaardiging van Holo een aangetekend schrijven van Disney op zijn deurmat.

Disney is sinds enige tijd eigenaar van de rechten op alles dat met Star Wars te maken heeft, en het valt inderdaad lastig te ontkennen dat de naam van de Haagse artiest iets weg heeft van de naam van een zekere op Corellia geboren ruimteschuimer. Zoals ook collega-artiest Deadmau5 enige tijd terug ontdekt heeft is het Magisch Koninkrijk niet mals met hun eisen waar het schending van hun auteursrechten betreft. Ondanks dat de Canadeze muis al in ruim 30 landen wereldwijd het auteursrecht op zijn muislogo-met-oren heeft verkregen, is het Californische knaagdier tóch van mening dat het logo hun zaken schaadt.

Namens San Holo heeft Heroic Recordings de volgende statement gegeven:
“We are shocked by these procedures, which are truly unfortunate for Sander (San Holo). It should be clear that he’s chosen his name for the love of the Star Wars franchise, so to interpret it the opposite way is just crazy. We love his latest release and hope this doesn’t obstruct his success as an artist.”