Kunst en muziek op Museumnacht Den Haag Kunst en muziek op Museumnacht Den Haag

Splendid, De Règâhs, Leo Blokhuis en meer

, Redactie 3voor12 Den Haag

Kunst en muziek op Museumnacht Den Haag

Splendid, De Règâhs, Leo Blokhuis en meer

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vanavond, zaterdag 6 september, stellen maar liefst 38 Haagse musea en andere culturele instellingen hun deuren open voor de Museumnacht Den Haag. Naast de reguliere collecties is er in de verschillende instellingen nog veel meer te zien en te doen. Daarnaast is er ook veel muziek te vinden, waaronder optredens van Splendid en De Règâhs.

Beleef de optredens van het Nederlands Dans Theater en Splendid op de museumvijver van het Gemeentemuseum, volg de vlijmscherpe gesprekken met Heleen van Royen en Adriaan in het Letterkundig museum, geef het zomerlijf rust met een meditatiesessie in Galerie 1646 en zet Hector en Wolf aan het werk om een meegebrachte kledingstuk in een tijdloos mode-items te transformeren in creatief warenhuis HOOP. Het is een kleine greep uit het uitgebreide aanbod van de Museumnacht. De Grand opening in de Koninklijke Schouwburg is op 19.30 uur en vanaf 20.00 uur gaat de Museumnacht in alle instellingen van start.
 
De muziekliefhebber kan terecht in Muzee Scheveningen voor de tentoonstelling ’Herbeleef The Rolling Stones’ over onder andere het legendarische concert in het Kurhaus. In Museum Meermanno speelt om 22.00 uur De Règâhs. De Haagse flamencogroep bracht al twee theatervoorstellingen, The Hague Olé (2011/2012) en Carmuh (2013/2014). Het optreden van de Haagse reggaeband Splendid vindt om 23.00 uur plaats op de vijver voor het Haags Gemeentemuseum. Onlangs bracht de band de nieuwe single ‘Back in the days’ uit. In het Nationaal Archief laat Leo Blokhuis je om 20.30 en 22.00 uur luisteren naar juweeltjes van de poproyalty. In het Atrium treden verschillende singer-songwriters op, waaronder Josephine Zwaan en Youri Lentjes van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. De officiële afterparty van de Museumnacht vindt plaats in Paard van Troje. Vanaf 01.30 uur is daar de Sukkelclub met Justin Verkijk en New Wave City.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag