Laura Palmer in omvang toegenomen

Haags nugaze drietal wordt een viertal

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De naar de hoofdpersoon uit de serie Twin Peaks vernoemde band heeft haar line-up versterkt met een trommeltimmeraar van vlees en bloed. Met de toevoeging van Joeri Gordijn op drums zal de sound van Laura Palmer live veel meer dynamiek krijgen, waarbij de kille wave sound zal plaatsmaken voor een geluid dat meer richting shoegaze zal verschuiven. De geliefde MacBook zal overigens nog steeds worden ingezet voor begeleidende samples, synths en allerlei andere new wave geluiden van weleer.

Ook de podiumpresentatie krijgt met de uitbreiding een flinke boost. Gitarist Rob Huurman: “De energie die wordt toegevoegd door Joeri is namelijk niet alleen hoorbaar, maar is vooral zichtbaar op het podium. Dit geeft Laura Palmer die extra dimensie die door sommigen als gemis werd bestempeld.”

En in de woorden van de nieuwe aanwinst zelf: “Laura Palmer is totaal de andere kant op van wat ik de afgelopen tien jaar heb gedaan met mijn oude band So What/Neighbour Neighbour. Waar ik eerst lieve popliedjes drumde is het nu lekker beuken. Wave, shoegaze, de 80’ies sound, het is allemaal nieuw voor mij. Maar na de eerste oefensessie wist ik meteen dat ik iets kan toevoegen. De band speelde eerst met drumcomputer en hoewel ik nooit zo strak als een computer zal worden, kan ik tenminste wel gekke bekken trekken. Ik kan niet wachten om live te spelen.”

Laura Palmer is op 17 oktober a.s. live op het podium te aanschouwen tijdens het Radio Tonka Festival in MaakHaven te Den Haag.