Nieuw Leids festival Noorderliefde in beeld Nieuw Leids festival Noorderliefde in beeld

Met Spinvis, Typhoon, Port of Call en meer

, Kees van der Niet

Nieuw Leids festival Noorderliefde in beeld

Met Spinvis, Typhoon, Port of Call en meer

Kees van der Niet ,

Op en rond het nu nog braakliggend terrein naast de Mimar Sinan Moskee in Leiden Noord vindt de ontwikkeling van Het Plein van Leiden plaats. Wat nu nog een bouwplaats is moet straks het bruisend hart van Leiden Noord worden. Om interesse voor het gebied te wekken werd zondag 31 augustus het festival Noorderliefde georganiseerd met optredens van onder andere Spinvis, Typhoon en Port of Call. 3voor12 Den Haag was erbij.

"Het festival komt voort uit een samenwerking tussen het SummerJazz Festival, het Cultuurfonds Leiden en bouwbedrijf Heijmans. Dit soort festiviteiten leveren een waardevolle bijdrage aan de cultuurversterking in Leiden en in het bijzonder Het Plein als aantrekkelijk woon- en leefgebied”, aldus de organisatie. Het gratis toegankelijke festival gaat om 14.00 uur van start en er is al vroeg aanloop, vooral voor Spinvis. Op de tot festivalterrein omgetoverde bouwplaats is wat straattheater, een ALS kraampje (gelukkig zonder emmers ijswater) en uiteraard wat te eten en drinken te vinden.
 
In de moskee spelen vervolgens Port of Call en Swing Lo. Er ontstaat wat onduidelijkheid over wat precies de bedoeling is waardoor een flink aantal bezoekers zich ineens op sokken midden in de moskee bevindt. Met het naderende optreden van Typhoon vult het festivalterrein zich steeds verder. Zodra de band opkomt, barst Noorderliefde pas echt los. Glenn en zijn band sporen elkaar aan en hebben zo te zien een prima tijd op het podium maar vergeten het publiek zeker niet. Het Leidse publiek geeft zich al snel over aan Typhoon en zingt en danst. De regen die bij tijd en wijle valt verandert daar gelukkig niks aan. Noorderliefde kan terug kijken op een geslaagde eerste editie.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag