Paard van Troje en Koninklijke Schouwburg staan handen ineen voor uniek concert Asaf Avidan Paard van Troje en Koninklijke Schouwburg staan handen ineen voor uniek concert Asaf Avidan

“One day, baby, we’ll be old and think of all the stories that we could have told”

, Frank Veldkamp

Paard van Troje en Koninklijke Schouwburg staan handen ineen voor uniek concert Asaf Avidan

“One day, baby, we’ll be old and think of all the stories that we could have told”

Frank Veldkamp ,

Maandagavond 29 september geeft de Israëlische zanger Asaf Avidan een uniek eenmalig akoestisch optreden in de Haagse Koninklijke Schouwburg. Onder de noemer ‘Back to Basics’ brengt Avidan zijn liedjes terug tot de essentie.

Avidan breekt in 2012 onverwacht internationaal door met ‘One day / Reckoning song’. Niet de oorspronkelijke versie die hij in 2008 met zijn band Asaf Avidan & The Mojos opneemt, maar met de remix die de Duitse technoproducer Wankelmut (Jacob Dilßner) tijdens een live dj-event van softwaremake Ableton van het nummer maakt. De in Jeruzalem geboren en in New York en Jamaica opgegroeide muzikant is in eerste instantie een weinig succesvolle animator, die voor de muziek kiest na een pijnlijke scheiding in 2007. Om de breuk te verwerken verlaat hij Tel Aviv en schrijft hij zijn verdriet muzikaal van zich af.
 
Avidan maakt drie albums met zijn folkband die het in 2011 voor gezien houdt. De onverwachte hit levert nieuwe aandacht voor hem op en in 2012 verschijnt zijn eerste soloalbum ‘Different Pulses’. Tijdens de bijbehorende tournee verrast Avidan met fraaie uitvoeringen van de popliedjes op het album en een paar rockuitschieters.
 
Back to Basics
Na een intensieve tournee waarop hij voornamelijk positieve reacties oogst, is het nu tijd voor een ‘Back to basics’ aanpak, waarbij de nadruk meer dan voorheen op de kracht van de composities, de muzikaliteit en Avidans unieke, androgyne, stemgeluid ligt. Zelf omschrijft hij zijn aanpak tijdens deze tournee als ‘een open hart operatie’ waarbij hij zijn liedjes volledig bloot legt.
 
Het optreden in Den Haag is de enige stop die Avidan met deze tournee op Nederlands grondgebied maakt. Vanwege het fragiele karakter van de show heeft het Paard van Troje als organisator de handen ineengeslagen met de Koninklijke Schouwburg om de Israëliër het best tot zijn recht te laten komen. Bereid je voor op pure uitvoeringen van albumfavorieten als ‘Setting scalpels free’ en ‘Cyclamen’ en die ene grote hit zal ongetwijfeld ook voorbij komen.
 
Asaf Avidan
Maandag29 september @ Koninklijke Schouwburg, Den Haag
Deuren open: 19.00 uur, aanvang: 20.00 uur
Entreeprijs: 30 euro (ex. servicekosten)
Ga naar www.paard.nl of www.ks.nl voor meer informatie.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag