Spinnen van plezier op albumpresentatie van Playground Zer0 Spinnen van plezier op albumpresentatie van Playground Zer0

, Robin Stroop | Foto's: Samantha Stauttener

Spinnen van plezier op albumpresentatie van Playground Zer0

Robin Stroop | Foto's: Samantha Stauttener ,

Tijdens een interview met 3voor12 Den Haag eerder dit jaar verklapten de mannen van Playground Zer0 al dat er een album kant en klaar in de studio lag, maar dat ze die nog even lekker voor zichzelf hielden. “We moeten het wel een beetje spannend houden”, meldde ze destijds met grote grijnzen en knipogen. En spannend hebben ze het zeker gehouden, achter hun inmiddels iconische bebaarde katten aliassen, fantasie roerende bio, gezichten die steeds net van foto’s afvallen en verscholen onder hun hoodies of berenmutsen. Niets van dat alles meer. Afgelopen donderdag 25 september mocht elk aagje dan eindelijk tijdens de albumpresentatie in SuperMarkt snuffelen aan debuutplaat ‘Poison’ van Joeri, Robin en Jasper - laten we de beestjes dan gewoon bij de naam noemen - de mannen achter Playground Zer0.

Donderdagavond 22.00 uur. De Grote Markt is semi gevuld met de ‘usual suspects’ en bekende koppen. Binnen in de SuperMarkt is het nog angstvallig leeg, is er op een spandoek na geen spoor van de mannen van de avond te bekennen en lijkt daar voorlopig ook geen verandering in te komen. Iets met dat te laat komen hip is? “Nee joh”, weet de-zwager-van Joeri te melden. “Ze beginnen gewoon om 23.00 uur.” Nog een Mexicaans biertje met verstopte fruithals dan maar en buiten hangen we nog even aan de ‘electric lemonade’ stand waar we de laatste ‘insides’ horen. Zo blijken de ouders van Robin uit Ierland over te zijn om de prestatie van hun zoon live te komen bewonderen. We ontmoeten ook de limonade-schenker en creatief brein achter de videoclip van ‘Full moon’ en horen we van de-vrouw-van Jasper en geestes-uhm-moeder van veel van het artwork, dat de mannen nogal zenuwachtig zijn. Aaaaw. Nogal een ding dus, deze albumpresentatie. Rond 3 voor 11 komt er beweging in de tent, opeens staat de zaal zo goed als vol en komen de katten buiten spelen.

Bij de eerste beats barst het feest los. Een feestje dat niet eindigt tot aan het wegsterven van de laatste scratches. Dat feestje krijgen de mannen van Playground Zer0 wel voor elkaar, want wat een kolkende, stampende en dansende fissa is het. ‘Dee-Lite’ komt in een sample voorbij en harten grooven, Marvin Gaye doet ook nog even aan en er is geen berg te hoog om het voltallige gezelschap mee te laten blèren. Met veel bravoure maakt Pat ‘Splendid’ Smith zijn entree als hit ‘Electric lemonade’ wordt ingezet en maakt iedereen een kattensprongetje van blijheid en herkenning. Terecht, want het blijft een te gek nummer.  

De introductie van de nieuwste single ‘Full moon’ incluis meezingende jonge schone Lubna Rezzoug is een hoogtepuntje van de avond. De kleine Lubna schudt haar billen bijna bloot in een erg kort broekje, getooid in een rode regenhoed en zingt als een divaatje in een doosje de hele zaal plat.  

De bij voorgaande gigs meer achter zijn booth verschuilende Jasper, weet zijn rol als rasechte frontman nu echt waar te maken. Regelmatig grijpt hij een mic en weet hij de feestende speeltuiners ertoe te overtuigen om er een schepje bovenop te doen. En blijft het mooi om mee te maken hoe de ‘bearded cats’ live keer op keer uit hun arsenaal aan machines magie weten te toveren. Met een energie en gedrevenheid waarmee ze “het veroveren van de wereld” nog wel eens waar zouden kunnen maken.

Meer info over 'Poison' is te vinden via de site van Playground Zer0.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag