AT Productions stopt met artiestenmanagement

Focus op verdere ontwikkeling van de boekingsdivisie

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na achttien jaar stopt het Haagse bedrijf AT Productions met artiestenmanagement, dat maakte eigenaar Edwin Jansen deze week bekend. Dit betekent onder andere dat de Haagse band DI-RECT op zoek moet naar een nieuw management. Ook Within Temptation, Mr. Polska, Billy The Kit, Dennis Weening, Boaz van de Beatz, Julia van der Toorn en Barry Hay zullen niet meer door AT Productions vertegenwoordigd worden.

AT Productions werd in 1996 opgericht om het management van de Haagse zangeres Anouk verzorgen, later volgden onder andere Kane en DI-RECT. Kane maakte eerder dit jaar al bekend niet verder te gaan met AT Productions als management. Alle managementactiviteiten van AT Productions worden de komende maanden afgebouwd en het bedrijf gaat zich focussen op de verdere ontwikkeling van de boekingsdivisie met de labels Het Boekingsburo.nl, AT Bookings, Extended Music, Armada Bookings, 8Ball Bookings, Speakersclub, Done Deal en AT Next (voortgekomen uit AT Theater). In de aankomende maanden zullen de managementactiviteiten van de verschillende artiesten elders worden ondergebracht.
 
Edwin Jansen vertelt over de reden van het stoppen met artiestenmanagement:  “In de afgelopen achttien jaar hebben we met veel succes onze managementactiviteiten uitgevoerd, zowel nationaal als internationaal. Met vrijwel alle artiesten werken we al samen vanaf het begin van hun carrière en is dagelijks een team van professionals binnen AT Management op veel verschillende fronten actief. Dat vereist een langetermijnvisie en daarbij behorende investeringen. Nu de inkomsten uit muziekexploitatie, live optredens, sponsoring en merchandising blijven dalen en carrières steeds vluchtiger zijn, worden de mogelijkheden voor het leveren van kwalitatief full service management beperkter. De combinatie tussen management- en boekingsactiviteiten was vooral in de eerste jaren belangrijk voor de ontwikkeling van het bedrijf maar door de sterke groei van de boekingsdivisie is deze minder noodzakelijk geworden. We gaan ons nu volledig richten op het doorontwikkelen van de huidige successen op de nationale markt en onze boekingsactiviteiten wereldwijd.”
 
Bas van Wageningen noemt de breuk met AT een eind van een tijdperk. “Na vijftien jaar is Ed onze manager niet meer en dat is best bizar als je bedenkt dat onze samenwerking teruggaat tot aan de keukentafel bij Ed, nog voordat AT uitgroeide tot het bedrijf dat het nu is. Wij waren vijftien, dus inmiddels beslaat deze samenwerking ons halve leven.” De band kreeg het nieuws afgelopen maandag te horen. “Maandagavond stond Ed bij mij voor de deur, omdat hij iets belangrijks te melden had. Dit bleek dus de beëindiging van AT Management te zijn. Ik zal nooit vergeten waar we vandaan komen en wat we samen allemaal bereikt en beleefd hebben! En nog belangrijker, de manier waarop. Ed staat bekend als ‘straatvechter’ en met die mentaliteit hebben we menig deur in kunnen trappen die op een kier stond. Echter, altijd op een eerlijke en rechtvaardige manier, geen bullshit, altijd straight up.”