WK voetbal toch te zien op Parkpop

Vanaf 18.00 uur Nederland - Mexico op grote schermen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Hoewel de organisatie van Parkpop gisteren nog liet weten geen voetbal te vertonen op het festival in het Zuiderpark, is vandaag bekend gemaakt dat de wedstrijd tussen Nederland en Mexico in de achtste finale van het WK voetbal in Brazilië toch te zien is in het Zuiderpark. Het tijdschema van de 34e editie van Parkpop is voor de wedstrijd aangepast.

“Mensen komen voor de muziek”, liet een woordvoerder van het festival gisteren nog weten. De wedstrijd zou dan ook niet te zien zijn op het festival. De meeste mensen reageerden verontwaardigd op social media, al waren er ook mensen die er blij mee waren dat er geen voetbal te zien zou zijn op Parkpop. De organisatie heeft nu besloten de wedstrijd toch uit te zenden op grote schermen en het festival tijdelijk stil te leggen. "Natuurlijk is Parkpop primair een muziekfestival, maar we willen de muziekliefhebbers de voetbalwedstrijd niet onthouden. We komen hiermee tegemoet aan de wensen van het publiek", aldus Guus Dutrieux, directeur DUCOS Productions, organisator van Parkpop.

Het is voor het eerst dat het festival wordt stilgelegd voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal. In 2006 werd wel al eens het programma een half uur vervroegd in verband met het WK voetbal. Door de ombouwtijden op de verschillende podia in te korten kunnen wel alle artiesten gewoon optreden. Het nieuwe tijdschema is hier te vinden.