Orange Skyline winnaar GBOB

Groningse band speelt op Parkpop

Farah Coppola ,

En de winnaar van de Global Battle of the Bands is …..Orange Skyline! De Groningse groep Orange Skyline heeft zaterdag op de Grote Markt in Den Haag de Nederlandse finale van de Global Battle of the Bands (GBOB) gewonnen. Dat betekent dat ze op zondag 29 juni tijdens Parkpop het podium mogen rocken. Daarnaast vertegenwoordigt ze Nederland in de wereldfinale van Global Battle of the Bands in 2015 in Zuid-Korea. Hier strijden meer dan 30 landen om de mastertitel van Best New Band in the World, een studioalbum geproduceerd door een internationale producer, een professionele videoclip en een platencontract. 

In 2012 kwam hun eerste EP "Thank You, We'll Take It From Here" uit. Verschillende nummers kwamen in de Nederlandse indie charts, en het nummer "The Resurrection Of The Wrong" eindigde zelfs op #1. Begin 2013 stonden de vier jongens op Grunnsonic. Tijdens dit festival werd ook de eerste videoclip en single "Keepin' Up Appearances" gepresenteerd. Op 19 april 2013 won Orange Skyline de POPgroningen Talent Award in een volle zaal van VERA, wat de band optredens opleverde op Noorderzon en Bevrijdingsfestival Groningen in 2013, en Eurosonic in 2014. Ook won de band deelname aan de Sena Performers POPnl Award 2014. 

De jury roemde de groep om hun internationale potentie en uitzonderlijk hoog niveau. “Orange Skyline is onderscheidend, vernieuwend en een band met krachtige performance skills” zei de jury bij het aankondigen van de winnaar. Wat vinden ze zelf goed aan hun performance? “We hebben al enige ervaring op het podium en ik denk dat we ons muziek goed kunnen overbrengen naar het publiek” antwoordt Niels enthousiast. 

 

Voor de gezelligheid ben je bij Orange Skyline zeker aan het juiste adres. Lol maken is erg belangrijk voor deze band; veel grapjes en weinig serieuze antwoorden horen er voor Orange Skyline bij. Nemen ze zichzelf dan niet zo serieus? “Nee, gelukkig niet” antwoordt Stefan, “als we met z’n vieren zijn, hebben we altijd heel veel lol. In een interview kunnen wij dan heel lastig de knop omzetten om serieus te doen”.  “Ik vind dat er altijd lol moet zijn, zeker in interviews” vult Niels aan. Een duidelijk doel hebben de jongens dan ook niet voor zichzelf gesteld. Wat is belangrijk voor de jongens van Orange Skyline? “Geld verdienen, bakken vol geld” giechelen de bandleden.

Hoewel ze het spannend vinden om op Parkpop op te treden, hebben de jongens er heel veel zin in. “Er komen best wel veel mensen, maar dat gaat helemaal goed komen” zegt frontman Stefan. Op zondag 29 juni kun je dus om 14.15 uur op het Jupiler Stage genieten van het optreden van deze kersverse winnaar van de Global Battle of the Bands!