Kensington met nieuw materiaal op Parkpop

“Het is soms wel lekker om het scherpe randje er vanaf te drinken”

Madeleine van Geuns en Cok Jouvenaar ,

Eén van de headliners op het in het Zuiderpark plaatsvindend festival dit jaar is Kensington. Het succesvolle kwartet timmert al een klein decennium aan de weg en scoorde met ‘Home again’ een instant hit. Momenteel telt de band mee met haar nieuwste single ‘Streets’. Ongetwijfeld ontbreekt deze niet op de setlist op Parkpop.

Het bombastische geluid van Kensington lijkt gemaakt voor festivals. Niet voor niets doen de heren er weer enkele tientallen aan deze zomer. Eloi, Casper, Jan en Niles slaan dit jaar Parkpop niet over. Kensington staat garant voor krachtige liedjes met een sterke hook. Ook was de band de Ambassadeur van de Vrijheid van dit jaar. Als één van de helikopteracts maakte de heren grote indruk op het publiek afgelopen vijf mei. Zonder enige twijfel wordt dit gecontinueerd op de Zuiderparkse grasmat.
 
Aan het derde album en opvolger van ‘Vultures’, wordt hard gewerkt. De single ‘Streets’ doet het zeer goed, “’Streets’ gaat als een speer. Het nummer was Alarmschijf op Radio 538 en Megahit op 3FM. Live wordt hier ook zeer goed op gereageerd”, laat gitarist/zanger Casper Starreveld weten. Eloi Youssef vult aan: “’Streets’ is de voorbode voor het nieuwe album. Het is de bedoeling dat deze over een paar maanden uitkomt. We zijn nu nog druk bezig met mixen en masteren van de plaat.” Casper vervolgt: “Op Parkpop gaan wel wat nieuw materiaal spelen. Het gaat een mix worden van drie albums. Vorig jaar hebben we veel festivals gedaan en daar hebben we het één en ander geleerd hoe je op een festival speelt. We zijn lekker ingespeeld op Parkpop en het is vet om één van de headliners te zijn. Dit is een eer en we gaan dit zeker proberen in te koppen.”
 
Parkpop is voor Eloi en Casper geen onbekend terrein. Casper laat weten dat hij er al eerder is geweest. “Ik heb het er altijd wel naar mijn zin gehad. Wat ik nog kan herinneren is dat het een keer schijtweer was en dat iedereen onder een plasticje ging staan en dat dit weer heel gezellig was. Ook heb ik op Parkpop mijn allereerste stukje spacecake gegeten. Hierdoor werd het nog iets vrolijker allemaal.” Eloi heeft een soortgelijke ervaring. “De eerste keer dat ik een joint rookte was op Parkpop en ben er ook achter gekomen dat dit niet echt mijn ding is.” Casper: “Bijna iedereen die naar festivals gaat, is wel een keer op Parkpop geweest. Het is een begrip. Dat is ook wel de kracht. Zo groot is Parkpop in festivalland.”
 
Echt een vast ritueel voordat de band het podium op gaat heeft Kensington niet. Drummer Niles Vandenberg laat wel weten dat er soms een drinkspel voor de show wordt gespeeld. “Dit heet Kings en is een kaartspel. Als je een kaart opgooit moet je bijvoorbeeld opstaan en iets raars doen. Als dit mislukt moet je wat drinken. Voor sommigen is dit wel gunstig, voor anderen wat minder.” Casper reageert: “Je ziet dan duidelijk op het podium wie er heeft verloren. Het is soms wel lekker om het scherpe randje er vanaf te drinken, maar echt dronken op het podium hebben we echt nooit gedaan.” Hoewel Eloi een andere ervaring heeft: “Ik heb het één keer gedaan maar dat is echt niet leuk.” “We staan wel op het Jupiler podium, dus ik kan niets beloven”, lacht Casper. “Als we niet te lang doorgaan met het drinkspelletje mag het publiek een vette show verwachten. Ik hou van een energieke show, waar het publiek lekker meedoet. Lekker beuken en kijken waar het schip strand.”
 
Na alle festivals doet Kensington in het najaar een clubtour. Niles: “We beginnen in november en doen alle grote steden en clubs aan. Zoals Paradiso in Amsterdam, Oosterpoort in Groningen en ook Den Haag in Paard van Troje. Het is een tijd geleden dat we in Den Haag waren voor het Paard. We speelden toen in de kleine zaal en nu in de grote zaal. Daar ben ik heel blij mee. Ik kwam vroeger veel in Den Haag.” Wie het optreden op Parkpop van Kensington mist, krijgt in ieder geval een mooie herkansing in Paard van Troje op 20 november.