Coely wil ons een spetterende avond bezorgen op Parkpop

Belgisch talent brengt unieke sound van rap en zang

Farah Coppola ,

Een van de belangrijkste redenen om 29 juni naar Parkpop te komen is om deze rising star in hiphop te zien: Coely. Ze stond in de voorprogramma’s van grote artiesten zoals Kanye West, Nas, Snoop Dogg en Kendrick Lamar. De 20 jarige Antwerpse met Congolese roots heeft een geweldige soulstem een vloeiende rapflow. Met haar eerste single ‘Ain’t Chasing Pavements’ scoort ze in België meteen een radio-hit. Het duurt niet lang voordat ze met haar derde single ‘All I Do’ ook het Nederlandse publiek bereikt. Zo speelde ze het nummer al bij Giel op 3Fm en op 3voor12 Radio.

Het begon allemaal met het zingen in een kerkkoor waar haar moeder dirigent was. “Ik ging vaak naar muziek workshops in jeugdcentra en daardoor ben ik ook begonnen met rappen”. Wie Coely inspireren is duidelijk terug te horen in haar sound, “Lauren Hill, Erykah Badu, Common, Pharao Monch, Missy Elliott, naar hun kijk ik allemaal op. Ik vind het super wat ze doen en ik kan mezelf daarin terug vinden. Zo maak ik mijn muziek ook”.
 
Haar eerste EP ‘Raah The Soulful Yeah’ laat met vijf nummers horen wat een geweldig talent deze dame is. We willen natuurlijk meer van deze Vlaamse zangeres/rapper horen , dus wanneer komt de tweede EP uit? “When the time is ready zal de tweede EP komen. Nu wil ik vooral bezig zijn met muziek, mezelf meer pushen, kijken wat ik nog meer kan” zegt Coely. De tweede single komt binnenkort uit, maar behalve dat het een zomers nummer wordt wil ze niets verklappen.  
 
Studio Brussel heeft de jonge muzikant uitgeroepen tot ‘koningin van de festivalzomer’. Wat kunnen wij dan verwachten van deze festivalkoningin 29 juni? “Ik verwacht meer iets van jullie”, vertelt het aanstormend talent. “Dat iedereen gaat genieten, dat iedereen zicht vermaakt. Ik wil gewoon dat ik jullie een spetterende avond kan bezorgen”.
 
Als ‘koninging van de festivalzomer’ is Coely veel on the road. Hoe doodt ze de tijd dan eigenlijk? “Als ik bijvoorbeeld onderweg ben naar Nederland, dan zit ik meestal op Instagram, Facebook, Twitter. Als ik dan over de grens dan ga ik spelletjes spelen of een boek lezen, want dan kan ik niet meer op het internet. Of ik slaap gewoon, dat is mijn hobby in de auto eigenlijk” zegt Coely met een grote glimlach. 
 
Voordat ze het podium opgaat heeft Coely een vast ritueel: bidden met haar groep. “Het geeft mij een boost om een spetterende show te geven” legt ze uit.
 
Coely is duidelijk een rising star waar we beslist meer van gaan horen. Maar waar ziet ze zichzelf eigenlijk over tien jaar? “Daar heb ik nog geen idee van, nu wil ik gewoon genieten en doen waar ik mee bezig ben en over vijf of tien jaar zien we wel. Gewoon zien op z’n gemak en zien wat het gaat brengen. I’m not in a rush and I just want to have fun”.