Haagse deelnemers Global Battle of the Bands bekend

Voorrondes op 11, 12, 18 en 19 april

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Aanstaande vrijdag gaan de Haagse voorrondes voor Global Battle of the Bands (GBOB) van start. Verspreid over vier avonden in Musicon en HPC strijden zestien Haagse acts om een plek in de halve finale en de twee uiteindelijke finaleplekken. In de finale doen ook acts mee uit andere trajecten. De finalisten strijden om een optreden op Parkpop en deelname aan de wereldfinale van GBOB.

De Haagse acts die in de voorrondes op het podium staan zijn; Acrid, B Sharp, The Black Veins, The Cavern, Eve's Fall, JARA, Laura Palmer, Mama Franko, Medicine Jet, Mutt Dog County, NiCad, Red Light Babies, The Return of the Walkman, Sascha & The Sharp Five, Thin Pillow en Valerie Branoux. Per voorronde wordt één winnaar geselecteerd die doorgaat naar de halve finale op vrijdag 2 mei in de SuperMarkt. Ook deelt de organisatie een wildcard uit aan een van de deelnemers aan de voorrondes. Vanuit de halve finale gaan er twee bands door naar de finale (medio juni), waarbij de bands kans maken op zowel een plek op het hoofdpodium als op het Haags Podium op Parkpop. De winnaar van de nationale finale (waarin ook bands uit andere regio's staan) staat op het hoofdpodium van Parkpop. Als dat een Haagse act is, staat de andere Haagse finalist op het Haags Podium. Zo niet, dan selecteert de jury één van de twee Haagse acts.
 
Global Battle of the Bands
GBOB is de grootste internationale bandcontest voor bands in de wereld en wordt in zo’n twintig landen georganiseerd. De landelijke finalisten komen strijden in februari 2015 om de titel Best New Band in the World, met een hoofdprijs bestaande uit; een albumopname met een internationale producer, een videoclip, een contract met GBOB Music en een internationaal promotiepakket. In 2014 was The Cosmic Carnival namens Nederland vertegenwoordigd in de wereldfinale van GBOB in Chiang Mai (Thailand). De Rotterdammers wisten de zevende plek te bemachtigen.
 
Indeling voorrondes GBOB
Vrijdag 11 april @ HPC
B Sharp, JARA, Mutt Dog County en The Return Of The Walkman
Zaterdag 12 april @ Musicon
Eve's Fall, Mama Franko, NiCad en Red Light Babies
Vrijdag 18 april @ HPC
The Cavern, Medicine Jet, Sascha & the Sharp Five en Thin Pillow
Zaterdag 19 april @ Musicon
Acrid, The Black Veins, Laura Palmer en Valerie Branoux
 
Aanvang voorrondes: 20.30 uur. Gratis entree.