De Kraaien verder zonder Neurbert el Halt

Haagse vogels kraaien vanaf nu als duo

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Kraaien gaat verder zonder Neurbert el Halt, dat heeft de Haagse groep vandaag bekend gemaakt. “Gevederte... Het is met grote spijt dat wij jullie dienen mede te delen dat na een mooie en lange samenwerking, waarin wij hoogte- en dieptepunten hebben gekend, Neurbert el Halt voorlopig niet meer op het podium te zien of te horen zal zijn bij De Kraaien”, laten de overige leden Bernd Gansebev en Prins Clit in Paanham weten via Facebook.

De Kraaien zou De Kraaien niet zijn als er niet ook een heel Kraaiense uitleg voor het vertrek van Neurbert el Halt zou zijn: “De privé kwekerij van Neur is dusdanig gegroeid dat hij er fulltime aanwezig moet zijn om te bewateren, stekken, knippen, voeden, bewaken, kortom door het land vliegen met De Kraaien is er voorlopig niet bij. We wensen hem vanaf het nest een zeer voorspoedige oogst en wie weet zien we Neurbert ooit weer eens terug...”
 
Het trio laat voor het eerst van zich horen tijdens Plein Open 2008 als suprise act. Het is een begin van een zegetocht met een Gouden Plaat voor ‘Ik vind je lekker’ en optredens op Noorderslag, Parkpop, Vestrock, Life I Live Festival, Paaspop en Schollenpop als enkele hoogtepunten. Na de single ‘Dat gepijpzeik’ (een cover van ‘Blurred lines’) is het echter al meer dan een jaar wachten op nieuw materiaal. De nieuwe single moet er volgens De Kraaien echter ondanks het vertrek van Neurbert toch binnen een maand aan komen.