Crowdfunding acties voor Vuigtuig en Wojtek Justyna Tree… Oh!?

Help Haags talent een stapje verder

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Voor veel bands is crowdfunding tegenwoordig dé manier om bijvoorbeeld het uitbrengen van een album mogelijk te maken. Eerder zagen we bijvoorbeeld de Haagse band Taymir al zeer succesvol via crowdfunding geld in zamelen voor de opnames van het debuutalbum en ook nu zijn er weer twee Haagse bands die een dergelijke actie hebben opgezet; Wojtek Justyna Tree… Oh!? en Vuigtuig.

Wojtek Justyna Tree… Oh!? is de band rondom de Haagse gitarist Wojtek Justyna. De in Polen geboren muzikant studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium en kun je kennen uit de begeleidingsband van Jon Tarifa en eerder ook Robin Brock. Justyna financierde de opnames van het album ‘Definitely Something’ uit eigen zak, maar heeft voor het laatste stadium een extra steuntje in de rug nodig. In totaal hoopt Justyna 3.500 euro op te halen om het artwork, productie, distributie en promotie van het album te financieren. Doneren kan al vanaf 5 euro en daar staat uiteraard ook nog wat tegenover als dank. Klik hier voor meer informatie.
 
Begin 2015 komt het debuutalbum van Vuigtuig uit, getiteld ’Pek & Veren’. Ook hier is het album al opgenomen, maar vraagt de band om een bijdrage om het album op 12” vinyl uit te kunnen brengen. Uiteraard komt het album ook digitaal uit. Bij de plaat krijg je een downloadcode voor het album. De actie loopt via Voordekunst.nl en voor 20 euro krijg je sowieso het album op vinyl. Voor de gulle gevers zijn er echter nog veel meer arrangementen bedacht. In totaal hoopt de band 4000 euro op te halen. Klik hier voor meer informatie.