Overvol jazzweekend met Cutting Edge en SummerJazz

Twee jazzfestival in Den Haag en Leiden

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De jazzliefhebbers kunnen dit weekend hun lol op. De komende dagen zijn er namelijk twee jazzfestivals te bezoeken in de regio. Op zaterdag 31 mei is er het Cutting Edge jazzfestival in Theater Dakota met onder andere Ntjam Rosie en Miguel Rodriguez Quintet. Op zondag 1 juni kun je terecht in de Leidse Hout voor SummerJazz met onder andere José James, Celine Cairo en Sven Hammond Soul.

Tijdens deze The Young Spring Edition van Cutting Edge in Theater Dakota staat het programma in het teken van jong aanstormend talent en jonge jazzmuzikanten die inmiddels zijn doorgebroken in Nederland. Op het programma staan optredens van Ntjam Rosie, Miguel Rodriguez Quintet, Windkracht 7, TwentySomething en verschillende ensembles van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.Ook wordt de film Twenty Feet From Stardom vertoond. Het festival vindt plaats op 31 mei en gaat om 18.00 uur van start. De entree is 15 euro (7,50 euro met Ooievaarspas).
 
Een dag later vindt in het park de Leidse Hout (waar ook Werfpop wordt georganiseerd) een nieuwe editie van SummerJazz plaats. Het festival is in 2010 opgezet door Leidse studenten en was vorig jaar voor het eerst uitverkocht. Optredens zijn er van Sven Hammond Soul, José James, Celine Cairo, Rokia Traoré, The Cool Quest, GoGo Penguin, Gallowstreet Brass Band, Windkracht 7 en Antibalas. Naast muziek is er ook ruimte voor kunst en cultuur met bijvoorbeeld voorstellingen van Bruno Ferro Xavier da Silva’s Ventriloquism, Yentl & De Boer, Moeremans and Sons, Buurvrouw & Buurvrouw en PS|Theater. Het festival gaat om 13.00 uur van start en de entree is 22,50 euro (18 euro vvk).