Blaudzun geeft eerste concert in nieuwe Leidse poptempel

Zaterdag 6 december in Gebr. de Nobel

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De officiële aftrap van het nieuwe Leidse poppodium Gebr. de Nobel is bekend. Op zaterdag 6 december verzorgt Blaudzun het allereerste concert geven in de nieuwe grote zaal aan de Marktsteeg in Leiden. Tot aan de opening van het nieuwe gebouw organiseert Gebr. de Nobel verschillende concerten in Leiden. Zo is de door het poppodium georganiseerde kroegentour in volle gang en wordt er samengewerkt met Leiden Culinair.

In maart verscheen het vierde album ‘Promises Of No Man’s Land’ van Blaudzun waarop hij een dynamischer geluid laat horen met meer ruimte voor bombastische drums, elektrische gitaren en analoge synthesizers. Johannes Sigmond (1974) aka Blaudzun brak in 2012 definitief door met het album ‘Heavy Flowers’ waarvoor hij de 3voor12 Award voor beste album wint. Blaudzun is te zien op festivals als Lowlands, Pinkpop, SXSW en Sziget en wint verschillende 3FM Awards en een Edison voor Beste Mannelijke Artiest. De voorverkoop voor Blaudzun in Gebr. de Nobel is inmiddels gestart. Tickets kosten 22,50 euro.
 
Leiden Culinair
Van 26 tot en met 29 juni vindt de 28e editie van Leiden Culinair plaats. Rondom de Garenmarkt in Leiden presenteren negentien restaurants hun gerechten aan het publiek. Het festival wordt muzikaal omlijst door Gebr. de Nobel dat onder andere Kris Berry & Perquisite en KOFFIE heeft geprogrammeerd. De line-up is verder gevuld met dj’s, een klassiek strijkje, een swingende funkband en jong talent. Programmeur Leontine de Reede: “Je kunt het zien als een smakelijk voorproefje voor de opening van het poppodium in het najaar. Gebr. de Nobel kijkt naar (pop)muziek in de breedste zin van het woord en heeft een open karakter met de insteek van een familiebedrijf.”