Zanger Mauro stapt uit Garlic

Haagse rockband op zoek naar nieuwe frontman

Remco van der Ham ,

We meldden het al in ons verslag van het HPC Winterfest, waar het gerucht rondging dat de Haagse rockband Garlic ermee zou stoppen. Het gerucht is nu bevestigd door de band zelf, al houdt Garlic niet helemaal op te bestaan. Frontman Mauro Molenaar (De Nieuwe Vrolijkheid, Excitors) stapt uit de band. 3voor12 Den Haag sprak met gitarist Remco Visker over de toekomst van Garlic.

Begin juli presenteerde Garlic zichzelf in het Paardcafé waarna de band een vliegende start kende. Zo was de band te zien tijdens de Haagse Pop Week, het Eendrachtsfestival en Club 3voor12 Den Haag. Ook bereikte de band de halve finale van de BeachBattle. “Het ging eigenlijk heel erg goed en dat maakt het extra zuur dat het nu zo loopt.” Remco vertelt over de breuk binnen de band. “Onlangs hadden we een gesprek met de band waarbij we hebben geëvalueerd hoe het ging met Garlic en welke richting we uit willen gaan. Daar kwam uit dat Mauro al een tijdje twijfelde over zijn rol in de band en dat de muzikale richting van Garlic niet helemaal zijn ding meer was. Jochem (Jautze, de drummer) en ik willen echt rocken en Mauro is meer van de mooie liedjes.” Als voorbeeld haalt Remco een vraag in de uitzending van Stork On Air aan. “Daar moesten we kiezen tussen de Stones en de Beatles. Dan zeg ik Rolling Stones, en Mauro The Beatles. Dat geeft het muzikale verschil al een beetje aan.”

Volgens Remco komt Mauro wel op een goed moment met zijn beslissing. “Het is beter dat hij er nu mee komt dan bijvoorbeeld over een half jaar. We stonden namelijk op het punt een plaat op te nemen en dan kan hij het beter nu zeggen dan wanneer we al hebben opgenomen.” Wat de rol van bassist Wouter wordt binnen Garlic is nog niet duidelijk. “Wouter is toch meer een metalbassist en heeft aangegeven dat de muzikale kant waar we opgingen ook niet helemaal iets voor hem is. De toekomst zal uitwijzen hoe dat af gaat lopen.” De komende tijd gaat de band op zoek naar een nieuwe zanger. “Het moet iemand zijn die past binnen het vrolijke energieke plaatje van Garlic en daarnaast ook stage presence heeft. Bovendien moet diegene  ook binnen de muziekstijl passen, zo tussen Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Kyuss, en mee willen schrijven aan het songmateriaal.”

Garlic staat nog één keer in de huidige bezetting op het podium, op donderdag 20 maart tijdens de EP-presentatie van Mutt Dog County in de SuperMarkt.