Trippen op de klanken van Monomyth

Stoneravond Vinyl Grove met ook Snowburner en The Kettle in Musicon

Remie Stronks ,

De Haagse platenzaak Vinyl Grove zit niet stil als het gaat om het organiseren van verschillende avonden in Musicon. Na een aantal edities van Vinyl Grove’s Hootenanny was het vrijdag 21 maart tijd voor een heuse stoneravond. Op het programma de Haagse trots Monomyth, Snowburner en The Kettle. 3voor12 Den Haag was er bij.

Opener Snowburner heeft een heel wat minder subtiel geluid dan de twee bands die vanavond nog gaan volgen. Rauwe dikke stoner is wat deze heren presenteren, maar helaas komt het niet altijd even sterk over en dat vooral dankzij het falen van de apparatuur van een van de gitaristen. Het haalt zijn bandleden af en toe uit hun concentratie. Erg jammer omdat de muziek verder prima is. We zouden ze graag nog een keer zien als ze niet door technisch falen geplaagd worden.
 
The Kettle is een driekoppige band uit het Oosten waarvan de gitarist een nogal opvallende verschijning is. De band komt zonder vast songmateriaal het podium op en de gespeelde muziek wordt ter plekke geïmproviseerd. Gewaagd en ook zeker interessant. Al snel is duidelijk dat het een goed op elkaar ingespeelde band is en dat dwingt zeker bij het publiek respect af. De af en toe aan Pink Floyd denkende jampartijen kietelen soms zachtjes en soms hier en daar ook stevig de trilharen in de gehoorgangen van de aanwezigen. Bewonderend is dat de jams nergens echt gaan vervelen en de heren weten goed de aandacht vast te houden.
 

Tijd voor Monomyth, de band die de afgelopen dagen het voorprogramma van Red Fang heeft verzorgd. Vandaag komen ze, twee dagen voor de re-release van het album in Paradiso, thuisstad Den Haag verwennen met hun instrumentale psychedelische-, stoner-, krautrock. Een hele mond vol. Wie deze band nog niet live heeft gezien, heeft wat gemist. De heren spelen met absolute wereldklasse. De muziek van Monomyth grijpt je vast, gooit je in de lucht en laat je zweven op de hypnotiserende klanken. Heel even denk je dat de muziek, net als bij The Kettle, geïmproviseerd is, maar niets is minder waar en dat wekt bewondering op. Het nu opnieuw uitgebrachte debuutalbum zit voorlopig aan de platenspeler vast geplakt.