Aangeschoten Wild; een gezellig muzikaal studentenfeestje

Muziek, gezelligheid en drank staan centraal op Delfts festival

Willemijn de Koning | Foto’s: Wouter Vellekoop en Moos Wolfs ,

In Delft zijn uitgaansgelegenheden en festivals schaars dus als iemand iets leuks organiseert, zijn Delftenaren er als de kippen bij. Zo is het terrein van Lijm & Cultuur, waar het festival Aangeschoten Wild plaatsvindt, lekker gevuld. Het grootste deel van het publiek bestaat weliswaar uit studenten, maar iets anders kun je eigenlijk niet verwachten van een festival dat georganiseerd is door een studentenvereniging.

Vergeleken met vorig jaar is de zesde editie van dit festival wel wat veranderd. In plaats van drie muziekpodia binnen, is de muziek nu netjes verdeeld over het hele terrein. Zo kun je voor cabaret, theater en gedichtjes naar het Cultuurplein, kun je voor nieuw talent naar het Jachthuis en ga je voor de grote namen naar de Muziekfabriek. Om de podia heen is het plein gevuld met eettentjes, een grappig kraampje waar je antwoorden op al je vragen krijgt en - uiteraard - een kraampje waar je kunt schieten. En daar tussenin vinden er ook nog workshops, een flashmob en meer plaats.

Al deze activiteiten zorgen voor één brok gezelligheid. Studenten staan verzameld rondom de vuur korf, halen een patatje en lopen van podium naar podium. Vooral het Cultuurplein, waar zowel acrobatiek als cabaret en poëzie te vinden is, kent zijn in- en uitloop. De studenten zijn blijkbaar niet zo te porren voor wat mooie rijmende woorden, maar zodra er skihutmuziek wordt geproduceerd, is het vechten om een plekje in de tent. Er wordt gehopst, gesprongen en vooral lekker veel gedronken. Het Jachthuis trekt vooral liefhebbers van beginnende bands aan. Hoewel het festival wel degelijk gezorgd heeft voor een hoge kwaliteit binnen de beginnende bands, is het duidelijk dat het hier gaat om nog niet gevestigde namen. De acts hebben hun ritmes, melodieën en set nog niet zo op orde als de meer gevestigde artiesten in de Muziekfabriek.

De goede verkoop van de kaarten is waarschijnlijk ook te danken aan de groot aangekondigde namen als Kern Koppen en Soul Sister Dance Revolution, die gepland staan in de Muziekfabriek. Ondanks dat voorgaande artiesten op dit podium het zeker niet zonder publiek hoeven te doen, is de Muziekfabriek bij aankondiging van deze namen pas echt vol. Vooraan bij het podium is het dringen geblazen, maar ondanks dat het grootste deel van het publiek meer dan aangeschoten is, blijft de sfeer gezellig. Als de Haagse hiphopformatie Kern Koppen zijn eerste freestyle rap inzet gaat het dak eraf. Ondanks het matige geluid is bij hits als ‘Me eigen’ en ‘Vliegen zonder vleugels’ het enthousiasme van het publiek niet te stoppen. Ook Soul Sister Dance Revolution kan rekenen op een volle bak gezellig aangeschoten studenten die de teksten feilloos meezingen en meebewegen op het geluid van de gitaren.

Het is jammer dat vele Delftenaren die de schoolbanken ontgroeid zijn dit levendige festival niet konden vinden. Dit feestje maakte het met deze programmering en sfeer zeker waard om een bezoekje aan te brengen. Hopelijk zien de niet-studenten dat op de zevende editie ook in.