Professionele videoclips te winnen voor jonge muzikanten en filmmakers

Win je eigen videoclip met Fonds1818<24

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Een goede videoclip is een springplank voor jonge muzikanten. Zonder een goede clip is zelfs het beste nummer voor het grote publiek onzichtbaar. Het produceren van zo’n videoclip biedt ook jonge filmmakers de kans om zichzelf te laten zien. Daarom organiseert Fonds1818<24 in samenwerking met het Haags Pop Centrum een wedstrijd waarbij vijf bands of acts uit de een professionele videoclip kunnen winnen ter waarde van maximaal 3.000 euro.

Jonge muzikanten en filmmakers kunnen zich vanaf maandag 10 maart aanmelden door het opsturen van een filmscript, promotieplan, begroting, biografie en audiomateriaal. Alle muziekgenres komen in aanmerking, van poprock tot hiphop, van jazz tot elektronische muziek. Uit de inzendingen kiest een deskundige jury, bestaand uit videoclipmaker Frank van der Steen, online marketeer Stefano Oosthof en journalist en programmeur Leontine de Reede, maximaal vijf initiatieven. Muzikanten en filmmakers kunnen zich samen aanmelden met een idee. Acts die een goed plan hebben maar geen filmmaker - of andersom - kunnen zich ook aanmelden. Zo nodig helpt Fonds1818<24 bij het vinden van muzikanten en filmmakers.
 
De jury
Jurylid Frank van der Steen is muzikant en videomaker en bekend van de formatie Kern Koppen. Hij maakt veel videoclips in dienst van platenmaatschappijen en bands waaronder DI-RECT, DJ Billy the Kit, De Kraaien en Kern Koppen. “Het liefst werk ik op een autonome manier. Ik ben een autodidact en vind het daarom leuk om met zelfbedachte/gekunstelde technieken te werken. Ik ben in mijn hart ook meer een visueel kunstenaar dan een typische regisseur.” Stefano Oosthof is in de tegenwoordige tijd verbonden aan Cortonville, het onafhankelijke platform van Eric Corton. Hier is hij verantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van communicatie, PR en partnerships. Een rol die hij eerder vervulde binnen zijn werken voor het marketing & PR bureau De Revolutie en het Paard van Troje. Leontine de Reede is voor het programma en de marketing van het Leidse poppodium Gebr. De Nobel (voorheen LVC). Daarnaast is zij werkzaam als freelance eventmanager & programmeur en freelance tekstschrijver.
 
Criteria deelname
Fonds1818<24 heeft een aantal criteria voor deelname. Meer dan de helft van de muzikanten en filmmaker(s) moet bestaan uit jongeren onder de 24 jaar en minimaal drie van de initiatiefnemers moeten uit de regio komen waar Fonds1818<24 actief is. Deze regio bestaat uit: Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden, de Duin- en Bollenstreek en tussenliggende gemeenten. De muzikanten mogen niet onder contract staan bij een grote platenmaatschappij.
 
Aanmelden
Inschrijven voor de wedstrijd kan tot en met vrijdag 16 mei 2014 via de website van Fonds1818<24. Het eindresultaat van de videoclips worden tijdens de Haagse Pop Week in oktober 2014  gepresenteerd.