Petitie voor nacht- en evenementenvergunning HOOP

Nachtprogrammering voorlopig opgeschort

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Tijdens verschillende debatten rondom de gemeenteraadsverkiezingen van vandaag, lieten bijna alle politieke partijen weten dat Den Haag af moet van de uitgebreide en vaak onoverzichtelijke regelgeving voor uitgaansgelegenheden in de stad. Dat dit in de praktijk in ieder geval nog steeds niet goed gaat bewijst HOOP. De culturele broedplaats aan de Grote Halstraat 3 (onder het oude stadhuis) moest dit weekend het programma noodgedwongen verplaatsen naar Paard van Troje vanwege het uitblijven van een nachtontheffing. De rest van het nachtprogramma is voorlopig opgeschort. HOOP is nu een petitie gestart.

De online petitie is gestart met het verzoek aan de Haagse politiek om culturele broedplaatsen makkelijker een nachtvergunning te verlenen. “Wij constateren dat het aanvragen van een nacht- en evenementenvergunning op dit moment een onoverzichtelijk proces is met regels die op allerlei manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Dit houdt in dat nieuwe initiatieven in Den Haag geen voet aan de grond krijgen. Wij vinden dat het afgelopen moet zijn. Een rijk nachtleven is de basis voor een creatieve, levendige muziekstad”, aldus HOOP.
 
Zaterdag moest de culturele broedplaats op het laatste moment het programma van die nacht verplaatsen naar Paard van Troje. “We hadden alle reden om te vertrouwen op een positieve gang van zaken, maar helaas is dit niet het geval. Wij hebben tot op het laatste moment (vrijdagmiddag) het idee gehad dat het wel goed zou komen en dat we zouden kunnen doorgaan.” HOOP heeft op dit moment een vergunning om tot 2.30 uur open te blijven. “Wij kiezen er nu zelf voor om de huidige programmering stop te zetten, omdat de kracht van onze avonden vooral na deze tijd ligt. We zijn aan het kijken naar de andere mogelijkheden binnen deze nieuwe sluitingstijd. Daarnaast werken wij hard door om de benodigde vergunningen in orde te krijgen en hopen snel de programmering die men van ons gewend is weer te kunnen aanbieden.”
 
HOOP is nu een online petitie gestart om de Haagse politiek te laten zien dat HOOP leeft onder de jonge bewoners van hun stad. “Wij laten het er niet bij zitten en hebben ieders steun hard nodig. Dus teken de petitie als je deze broedplaats voor kunst en cultuur in de Haagse binnenstad een warm hart toedraagt en wenst dat we snel weer open gaan.” De petitie is hier te bekijken en te ondertekenen.