Organisatie Beatstad haalt uit naar Night at the Park

Ook in 2014 geen nieuwe editie van Beatstad festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Afgelopen week werd bekend dat Den Haag er een nieuw festival bij heeft; Night at the Park. Het festival wordt georganiseerd door DUCOS, ook verantwoordelijk voor Parkpop, en vindt op de vooravond van Parkpop plaats. Ook werd bekend dat er dit jaar opnieuw geen Beatstad festival komt. Edwin Jansen, directeur van AT Productions en een van de bedenkers van Beatstad, reageerde op Facebook: “Er komt een prachtig nieuw Haags festival voor in de plaats (not).”

Net als vorig jaar zal er in 2014 geen nieuwe editie van Beatstad komen, dit maakte organisator AT Events bekend. Het festival werd in 2005 voor het eerst georganiseerd en had in de loop der jaren onder andere optredens van Pink, Anouk, Within Temptation, Live, DI-RECT en Ilse DeLange op het programma staan. Het festival ging in 2011 en 2013 ook al niet door en ook dit jaar lukt het niet om de financiering rond te krijgen. Organisator Arwin Touw van AT Events liet wel weten dat hij hoopt dat het in 2015 alsnog lukt om het festival te laten doorgaan.
 
Op Night at the Park staan op zaterdag 28 juni in ieder geval Madness en Golden Earring op het programma, de rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Edwin Jansen van AT Productions reageerde niet bepaald enthousiast op het nieuwe festival. “Een dag voor Parkpop in het Zuiderpark waarvan Madness (wie?) de grote trekker moet worden. Op een veld waar je minimaal 50.000 bezoekers op moet zetten wil je enigszins nog sfeer creëren en dan ook nog voor 25 euro per kaart. Terwijl een band als Madness eigenlijk de status heeft om op te treden op Parkpop de volgende dag, waarbij de entree gratis is, met drie podia en veel meer artiesten.” Jansen denkt dan ook dat het festival een mislukking wordt. “Hagenezen zullen dit nieuwe festival massaal links laten liggen. Dus voor die 1.500 Madness-fans uit het Oosten is er in ieder geval geen risico op uitverkocht huis!” Directeur Guus Dutrieux van Parkpop reageert op Den Haag FM zuinigjes op de kritiek van zijn collega. “Ja zuur he?”