DI-RECT weken bij 3FM en Den Haag FM

Radiostations in het teken van nieuw album

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het nieuwe album ‘Daydreams In A Blackout’ van DI-RECT verschijnt aanstaande vrijdag 4 april. De band is daarom in de week van 31 maart elke werkdag te gast op 3FM in het programma van GIEL. Daar spelen ze elke dag een nummer van het album live in de uitzending. Ook speelt de band elke uitzending een speciale cover. Ook Den Haag FM heeft een DI-RECT week, namelijk in de week van 7 april. Op zaterdag 12 april vindt de officiële albumpresentatie plaats in de kleine zaal van Paard van Troje.

‘Daydreams In A Blackout’ is het zevende studioalbum van DI-RECT, de derde in de huidige bezetting, en is de opvolger van ‘Time Will Heal Our Senses’ uit 2011. De band trok zich hiervoor een jaar lang terug in de studio. “Het is gewoon een grote luistertrip. Waar je eerder op onze liedjes zou meezingen en zou springen, kun je er nu ook op dansen. Het vliegt niet meer alle kanten op”, aldus zanger Marcel Veenendaal op Den Haag FM over het album. Eind januari verscheen al de nieuwe single van de band, ‘Invincible’. In de uitzending van GIEL, dagelijks van 6.00 tot 10.00 uur op 3FM, speelt DI-RECT elke dag een nummer van het nieuwe album en een speciale cover.

Op maandag speelde de band het nummer ‘Here’s to the love’ en op dinsdag volgden 'First time' en 'Yeah yeah yeah'. Op woensdag stonden 'That would be something' en 'Electric submission' op het programma. 'All in vain' was donderdag aan de beurt. Covers waren er van ‘I put a spell on you’ (maandag), 'Addicted to you' (dinsdag), 'It's a man's man's man's world' (woensdag) en 'Across 110th Street'(donderdag). Beluister de opnames hieronder terug.
 
Den Haag FM
Ook Den Haag FM besteedt uitgebreid aandacht aan DI-RECT, in de week van 7 april. Maandagochtend 7 april hoor je de band bij Justin Verkijk in Haagse Ochtendradio en woensdagmiddag 9 april spelen de heren live in het Haags Kwartiertje bij Ron Davids.