Verslag Life I Live Festival: Skooltainer Verslag Life I Live Festival: Skooltainer

Met The Gypsy Liars, The Brahms en meer

, Robin Stroop en Sabrina Istha | Foto’s: Jan Rijk, Remie Stronks, Stephan Kaffa, Linda Bruggeman en Wouter Vellekoop

Verslag Life I Live Festival: Skooltainer

Met The Gypsy Liars, The Brahms en meer

Robin Stroop en Sabrina Istha | Foto’s: Jan Rijk, Remie Stronks, Stephan Kaffa, Linda Bruggeman en Wouter Vellekoop ,

Al sinds de tweede editie is de Skooltainer de plek om nieuw en vooral jong talent te ontdekken tijdens het Life I Live Festival. Dat was dit jaar niet anders, al verhuisde het podium wel van het Buitenhof naar de Hofplaats. Het programma ging van start met een reeks tijdens de Interscholaire gescoute bands en sloot af met twee meer gevorderde (school-)bands van de Herman Brood Academie; The Brahms en The Gypsy Liars.

Als Vampire Weekend jong en Nederlands was geweest, zou ze The Brahms heten. De jonge heren van de Herman Brood Academie dragen hun invloeden meer dan duidelijk op de zogeheten mouw, maar dat is al snel vergeven en vergeten door het uitstekende spel. Want wat deze jongens zo herkenbaar maakt, maakt ze tegelijk zo ontzettend goed. Het viertal bestaande uit geconcentreerd quirky gitarist Thomas, bevlogen bassist Tobias, olijke vingervlugge drummer Martin en charismatische frontman en uitstekende zanger/gitarist David is wellicht flink jong, maar vooral heel erg af en zeker een band om in de gaten te houden. De eerste paar rijen mensen voor het podium wordt bevolkt door helemaal uit hun dak gaande voornamelijk vrouwelijke leeftijdsgenoten, wat de bandleden zichtbaar goed doet en ze nog meer bevlogen hun indiepop laat spelen. Met een sterke setlist, waaronder een de vorige dag nog opgenomen nummer, spelen ze de Hofplaats plat en laten ze de Skooltrainer op zijn grondvesten schudden. (RS)

In de Skooltainer wordt het festival afgesloten met een optreden van rockband The Gypsy Liars. Het vijftal is uitgenodigd om de tent af te breken en is dat ook van plan. Zo rock ’n’ roll zijn we in Nederland niet, maar de band gaat enthousiast van start om het publiek mee te krijgen voor een laatste feestje. Dat zangeres Natousch Gerritsen een beetje ziek is, is totaal niet te merken. Ze voelt zich thuis op het podium en krijgt het voor elkaar om in de krappe, gifgroene ruimte haar zwoele danspasjes uit te voeren. Het nadeel is wel dat dit de aandacht afleidt van de andere bandleden, die stiekem erg strak staan te spelen. Voor de festivalgangers maakt dat niet uit. Zij dansen of springen gewoon mee en gooien af en toe een biertje de lucht in. De set bestaat vooral uit lekkere uptempo rocknummers waar toetstalent Martin Scheppink een psychedelisch tintje aan toevoegt. Het meeste lijkt al bekend bij het publiek, maar tegen het einde laat de band ook nieuw materiaal horen. Het gaat erin als koek. De leden van The Gypsy Liars zijn volledig op elkaar ingespeeld en zetten een energieke show neer. Zo sluit je een festival af. (SI)

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag